Donderdagavond 7 september – Razende Roeland raast maar wat!

Razende Roeland raast maar wat!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio. Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe! Deze week is het een mengelmoes van stijlen.

De opening is voor Motörhead. Motörhead was een Britse heavymetalband, al sprak frontman Lemmy Kilmister van rock-‘n-roll. De band werd in 1975 opgericht door Lemmy Kilmister, voormalig bassist van Hawkwind en roadie van Jimi Hendrix. De band stopt eind 2015 een paar dagen na het overlijden van Lemmy.

Er is muziek van Iron Maiden, Lord Volture en Phrasing.

De Nederlandse rockers Phrasing begonnen hun leven als coverband en speelden versies van alles, van Metallica en Queen tot Britney Spears en Spice Girls. Gelukkig hebben ze de laatste twee uit hun systeem gehaald en eind 2018 begonnen ze met het schrijven van hun eigen originele materiaal.
Het kwartet van Frédérique de Paus (zang), Justin Schut (gitaar), Andres Palmgren (bas) en Nick Naumann (drums) heeft een krachtig rockgeluid aangescherpt, gevoed door zware riffs, brutale solo’s en technische metalritmes naast de heerlijke zang van Frédérique. Ze hebben vorige week hun nieuwe single gelanceerd.

Ook is er muziek van Jezebel, In Heat en Blackbomber.

Blackbomber uit Spanje. Dit kwintet, dat eind 2015 in Ponferrada opdook, met zeer verschillende smaken binnen de rock, variërend van heavy metal tot punk, via stoner, thrash…, besluit alles te mixen in een combo dat resulteert in een zeer krachtige hardrock en dergelijke gerelateerd aan bands als Motorhead, Nasville Pussy, Rose Tattoo,… Medio 2018 namen ze hun eerste demo met vijf nummers getiteld “Baptized in Beer” op en publiceerden ze in eigen beheer, met grote acceptatie door het publiek van Berciano .

Vorige week heb ik beloofd de nieuwe single van Primal Fear helemaal te draaien.

Primal Fear is een Duitse heavy metal band die in 1997 werd opgericht door Ralf Scheepers en Mat Sinner. Sinner en Scheepers begonnen de band nadat Scheepers niet werd aangenomen bij de Britse band Judas Priest, ter vervanging van Rob Halford. De band werd muzikaal beïnvloed door Judas Priest. Code Red is er ! Het veelgeprezen studioalbum van de band is 1 september uitgekomen via Atomic Fire, gevolgd door deel 1 van een ondersteunende Europese tournee bestaande uit 8 Duits/Zwitserse shows. luisteraars kunnen eindelijk in het nieuwe aanbod duiken. Begeleid door een boeiende songtekst video gemaakt door Ingo Spörl, presenteert Primal Fear Cancel Culture, een track over een speciaal onderwerp dat de afgelopen jaren veel is besproken.

Wolves in the Throne Room is de band die de afsluiting van deze week verzorgd.

Wolves in the Throne Room is een Amerikaanse blackmetalband uit Olympia, Washington. De band werd opgericht in 2003 en heeft een uniek geluid met invloeden uit de Scandinavische black metal, doommetal, dark ambient en folk. “Twin Mouthed Spring” bevat zang en akoestische gitaar, uitgevoerd door de oprichter van Wolves in the Throne Room-drummer Cedar Serpent, die onlangs is teruggekeerd naar het live-podium na een jarenlange onderbreking van live optredens. Hij merkt op: “Dit nummer reist naar een diepe bron van passie en creativiteit. “Thema’s uit de Keltische mythologie worden uit elkaar gehaald en opnieuw gemaakt.” De Crypt of Ancestral Knowledge EP bevat vier nieuwe nummers die de reikwijdte van Wolves in the Throne Room’s filmische black metal en donkere akoestische folk bestrijken, evenals twee sfeervolle industriële nummers die de band meenemen naar donkerdere sonische gebieden.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*