Donderdagavond 8 dec. – Razende Roeland raast met nieuw elan!

Donderdagavond 21.00 en je metal vitamine staan weer klaar, we kunnen ze goed gebruiken in deze tijd van het jaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.  Er is veel nieuwe muziek uitgekomen en voor mij ook van nieuwe bands. Het wordt een leuke internationale uitzending, waarin Nederlandse bands zoals vaak de overhand hebben.

De opening is door de band Sterk voor zijn rekening genomen. “Sterk” klinkt als een statement. En dat is het ook. De groove rock van deze band is bedoeld om gelijk je aandacht te pakken en je niet meer los te laten. In de songs wordt constant gezocht naar een “hook” die in je hoofd blijft hangen, zonder de originaliteit uit het oog te verliezen. Soms stevig, dan weer subtieler, maar altijd catchy. Uitgevoerd door muzikanten die er de nodige kilometers op hebben zitten in band- en theatercircuit. Live is de band een uitvergroting van de nummers die worden gespeeld; overrompelend, catchy en smakend naar meer.

Vervolgens is er nieuwe muziek van Box of Kings, Steal thy Roots en Queen of Spades.

Steal Thy Roots is ontstaan uit het gestoorde brein van Greg den Hartog. Zijn passie voor deze twee muziekstijlen bracht hem op het idee om deze tegenstellingen te combineren en iets te creëren dat geen levende sterveling ooit eerder heeft gehoord. Nadat hij enkele van zijn eerste composities had rondgestuurd, vond hij een geweldig team om deze reis te realiseren. Elke muzikant die deze nummers hoorde, wilde meedoen omdat ze meteen wisten dat dit iets speciaals was.
Queen of Spades is een hard rock band opgericht in 2019. We bestaan uit 5 mensen die allemaal een passie hebben voor rock en metal. Peggy is de leadzangeres uit Breda/Rotterdam, leadgitarist Emilio uit Italië, ritmische gitarist Mat uit Polen, bassist Pieter uit Rijen en Kane als onze drummer uit Helmond. Ze zijn constant bezig om oude rock en metal sounds terug te brengen met modernere invloeden van andere genres. Hun muziek is te vergelijken met The Pretty Reckless en Halestorm.
In 2021 brachten ze ons eerste album uit ’Devil in Disguise…’ Sindsdien hebben ze gespeeld in de Mezz (Breda), Popei (Eindhoven), Bel Air (Breda) en vele andere plekken. Ook hebben ze 10 nieuwe nummers opgenomen in de Wisseloord Studio en in de laatste 3 maanden hebben zij daar 2 nummers van uitgebracht: ‘Ride’ en ‘Owe You Nothin’. Er zitten meer shows aan te komen en nieuwe releases van de overige nummers. Dus houd ogen en oren gespitst voor meer nieuws aan de horizon!
Daarnaast is er muziek uit Spanje verzorgt door Illusion en Angelus Apatrida. Verder is er de laatste single van de band Katatonia.
Katatonia is een Zweedse doom metal band, ontstaan in Stockholm in 1991 met Jonas Renkse en Anders Nyström als vaste bandleden. Hoewel het kwintet begon als een deathmetalband, brachten ze al vanaf hun debuutalbum Dance of December Souls melancholische metal die refereert aan onder meer Opeth, Tool en Anathema. Ze komen rond 20 januari 2023 met hun nieuwe album Sky Void of Stars.
Ook is er muziek van Nox Aetrena en Layers of Devotion.

Layers of Devotion is een metalproject dat in 2021 is opgericht om op te nemen en liedjes uitbrengen met (online) muzikanten. Doorzettingsvermogen en motivatie is wat er nodig is om muziek tot leven te brengen. Layers staat voor de verschillende personen en instrumenten in de muziek. Devotion staat voor het enthousiasme en de passie van het maken van muziek. Daarnaast duidt de bandnaam op de uitdaging van een muzikant voor een privé-werk en muzikanten leven en de uitdagingen om hierin de balans te houden.

Vorige week draaide ik nog hun allernieuwste single maar deze week sluit Metallica de uitzending af met een favoriet van mijn vrouw ( ja echt waar!) For Whom the Bell Tolls zal deze uitzending afsluiten. For Whom the Bell Tolls is een single van de Amerikaanse metalband Metallica uit 1985. Het nummer komt van het album Ride the Lightning en is geschreven door James Hetfield, Lars Ulrich en Cliff Burton. Het nummer is gebaseerd op de roman For Whom the Bell Tolls van Ernest Hemingway. De intro van het nummer bevat vooral geluid van de basgitaar, die Cliff Burton van 1984 tot 1986 met de vingers speelde (zonder plectrum). Sinds zijn komst bij Metallica in 2003 doet Robert Trujillo dit ook en in 2020 nog steeds.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*