Donderdagavond 9 febr. – Razende Roeland raast door het Nederlandse rock landschap!

Razende Roeland raast door het Nederlandse rock landschap!

Donderdagavond 21.00 je wekelijkse metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze week veel aandacht voor het Nederlandse product en vooral uit de jaren 80.

De opening zal zijn voor Bodine. Bodine was een Nederlandse heavy metal band die actief was van 1978 tot 1984. De band bracht drie albums uit: Bodine, Bold as Brass en Three Times Running. Bodine debuteerde met Jay van Feggelen als zanger, die als The Barbarian optrad in het album Into the Electric Castle van Ayreon.

Daarna gaan luisteren naar de band Impact. Ook gaan we even bellen met Thierry van Sliedrecht.

Impact werd opgericht in 1981 door zanger Thierry Plisson. In die tijd waren er nog niet zoveel hardrock/ Heavy Metal bands in Nederland. Bekende bands uit die tijd waren Highway Chile, Picture en Bodine, allemaal bands waar Impact vaak het podium mee deelde. Het belangrijkste wapenfeit uit die tijd was de LP ‘Never Too Young To Rock’ uit 1983, maar ook hun drie bijdrages aan de legendarische verzamelaar ‘Metal Clogs’ uit 1982 mag niet onvermeld blijven. Het Nederlandse podium circuit werd in die tijd veelvuldig aangedaan en in 1987 verscheen de tweede LP ‘The Flag’. In de jaren 90 verdween de band uit zicht, onder meer dan een enorme hoeveelheid personele wisselingen en de opkomst van de grunge. In 2013 kwam de band weer boven water middels een bijdrage aan de ‘Dutch Steel’ compilatie, uitgebracht door de bekende rockjournalist Robert Haagsma. Vanaf 2016 was de hernieuwde band ook weer live te bewonderen op o.a. het Rotterdam Rocks Festival in Baroeg, waar in 2017 een live album verscheen. Live at Rotterdam Rocks.In 2021 presenteerde IMPACT hun nooit officiële uitgebrachte derde album the lost tapes 10 originele nummers en 6 nummers uit de kluis van IMPACTs verleden. In 2022 komt IMPACT met het 4e studioalbum “Ten Songs Till… Impact” deze zal worden uitgebracht als een 12” vinyl LP door Headbangers Records & Big Bad Wolf Records.

Daarnaast is er muziek van Horizon, Vandenberg en Picture.

Picture is Nederlands eerste echte heavymetalband. De band werd vooral bekend door de radio-uitzendingen van Alfred Lagarde en Hanneke Kappen en vooral het nummer Bombers was bekend onder metalminnend Nederland. De band geniet bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika (vooral Brazilië en Mexico), maar wist nooit echt het grote publiek te bereiken.

Daarnaast is er ook nog muziek van Vortex. Vortex is een hardrock/heavy metal formatie uit Groningen. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale is Vortex een van de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal.

En voor de internationale noot is er muziek van No One Alone uit het Spaanse Vigo.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*