Donderdagavond 9 maart – Razende Roeland raast nog even een beetje symfonisch.

Razende Roeland raast nog even een beetje symfonisch. 
Deze donderdagavond is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.  Vanaf 21.00 uur klinkt er weer portie metal en hardrock uit je radio, laptop of box. 
Vorige week net na de uitzending bracht Maestro hun nieuwe single uit, nou dan openen we er deze mee. Black Bishop is de titel van de plaat.
Maestro werd oorspronkelijk opgericht in juli 1989 door Orion Roos (momenteel ook gitarist bij de Nederlandse heavy metal band Metal Bats, voorheen bekend als Vortex), uit de stad Groningen, sinds 1999 en door bassist René van Zonneveld (ex-Vortex). Maestro speelt eigen composities van voornamelijk melodieuze (hardrock muziek. Variërend tussen rockballads, AOR en Heavy Metal. Begin jaren negentig zijn er twee demonstratie cassettes uitgebracht. Deze democassettes zijn zeer gewild en tegenwoordig verzamelobjecten. Deze cassettes werden destijds gepromoot met veel live-optredens. Door de jaren heen kwamen en gingen veel bandleden. Doordat René en Orion zich bij de heavy metal band Vortex voegden, bleef er weinig tijd over voor Maestro. Maar in de zomer van 2008 pakten ze Maestro weer op, zo’n beetje waar ze gebleven waren. Nieuwe opnames werden gemaakt met Praying Mantis (UK) gastzanger John ‘Jaycee’ Cuijpers en Pepijn Gros (Ivy’s Dream) achter de drums. Na een tijdje sloot zangeres Anne Blouw zich aan bij Maestro en verving drummer Jahrin Kersten Pepijn. Ook René verliet de band om vervangen te worden door bassist Peter Douwenga, eveneens ex-Vortex. Samen met de nieuwe bandleden werden plannen gemaakt om nieuwe opnames te maken om meer live optredens te krijgen. De opnames verliepen geweldig en werden officieel uitgebracht als een extended play compact disc. Maestro – ‘Can’t Stop (Thinkin’ ‘Bout You)’ werd eind 2018 uitgebracht door platenlabel Big Bad Wolf Records uit Nederland. Door de aanstekelijke liedjes wordt het nog steeds veel uitgezonden op de radio. Kort na deze release sloot zanger/gitarist Wouter Zuiderveld zich aan bij Maestro. In januari 2019 besluit Maestro met platenlabels Big Bad Wolf Records en Headbangers Records de eerder gemaakte opnames met gastzanger John ‘Jaycee’ Cuijpers (Praying Mantis en Ayreon) te masteren en uit te brengen, als een promotionele extended play cd genaamd ‘On De loop’. Momenteel werkt Maestro aan een volledig album dat in 2023 zal worden uitgebracht door Pt78 Records. Het nieuwe album zal minstens tien nieuwe originele nummers bevatten. En onlangs stonden ze nog live op het podium in Landgraaf.
Twee weken geleden moest ik helaas het nummer afbreken in verband met tijdgebrek deze uitzending heb ik ze eerder gepland. De nieuwe single van Noord.
Verder is er muziek van Dianne van Giersbergen en Xandria. Met de huidige zangeres Ambre Vourvahis had ik onlangs een gesprek via Skype. Mijn eerste praatje in het Engels dus dat was astig, maar het is redelijk gegaan. Ook gaf Ambre aan dat houdt van de muziek van Dimmu Borgir, dus daar draai ik nog wat van.
Dimmu Borgir is een blackmetalband uit Noorwegen. Dimmu Borgir werd in 1993 door Shagrath, Silenoz en Tjodalv opgericht. De naam van de band is afgeleid van een groot vulkanisch gebied op IJsland genaamd Dimmuborgir wat donker fort of grimmige stad betekent.
Er is ook muziek van Epinikion, The Universal Theory en Raven.
Raven is een heavymetalband uit Newcastle upon Tyne, opgericht in 1974 door de broers John en Mark Gallagher en Paul Bowden. Raven wordt gezien als een stijl vernieuwer binnen het heavy metal genre en maakte onderdeel uit van de new wave of British heavy metal. Eind april 2023 komen ze naar Nederland om te spelen en misschien kunnen we ze nog spreken.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*