Donderdagavond – Razende Roeland raast er weer vrolijk op los!

Deze donderdag staan er weer heerlijke metal vitamine voor je klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn . Vanaf 21.00 uur gaat ie weer los met deze week ook weer oude en nieuwe muziek.

De opening is deze week voor een band die al zolang aan de weg timmert en zo verschrikkelijk beroemd zijn, dat ze hun eigen vliegtuig hebben. Ik heb het over Iron Maiden. Zij brachten vorig jaar hun 17e studio album Senjutsu uit. Deze Britse band opgericht in 1975 is ook dit jaar weer op tournee en hebben in juni nog in Nederland gespeeld. Het is voor mij jeugdsentiment, want door deze band ben ik aanraking gekomen met Heavy metal.

Verder is er muziek van Trauma, Alter Bridge en Anoxia.

Anoxia, opgericht in 2004 uit Sparrows Point, Maryland, Chrystal James is het gezicht en de ziel van de post-industriële hardrockband Anoxia. Omdat we het potentieel van deze band kennen, zijn er in de loop der jaren een aantal line-upwijzigingen doorgevoerd; elk verbeterd en bouwde voort op wat een lokale krachtpatser werd met zware riffs over elektronische toetsen, gelaagd met krachtige en soms etherische zang. ANOXIA ging het podium delen met bands als Saving Able, Adema, Hed P.E., Soil, wijlen Wayne Static van Static-X, evenals leden van Anoxia die het podium deelden met Starset, Gemini Syndrome en 10 Years. In 2014 nam de band een pauze vanwege … nou ja … het leven. Zeven lange jaren later besloot Chrystal de vuren van ANOXIA opnieuw aan te wakkeren, gehoor gevend aan de roep van de Shadow Phoenix om opnieuw uit de as te herrijzen om haar troon terug te winnen!

Ook op de lijst om gedraaid te worden : Nick Fury, Hardland en Moonrock.

Moonrock heeft een demo opgenomen, deze demo bevat zanger Shmoulik Avigal die naam maakte in Nederland en albums uitbracht met “Picture” en “Horizon”. In 1985 verhuisde hij naar New York om zich bij een nieuwe line-up van “The Rods” aan te sluiten. Dani Shetrit ging tegelijkertijd twee jaar studeren aan “Berklee College of Music” in Boston. In 1986 ging hij terug naar Engeland om zich bij de Ierse metalband “Blackwych” aan te sluiten. In 1988 verhuisde hij naar de stad New York en begon zijn eigen band “Paganmoon”. Eenmaal in New York verenigde het lot hen en begon “Moonrock”. Als aanvulling op de line-up werd de New Yorkse stadslegende bassist Eric Klaastad van Squadran (VS) aangeworven samen met Dennis Monroe op drums en Kenn Distin op keyboards. Tegen het einde van 1998 ging de band de Heatwave-studio’s in en nam deze demo met 12 nummers op. In 1999 had wijlen Shmoulik Avigal met gitarist Dani Shetrit een demo van 12 nummers uitgebracht, getiteld “Mindless Creatures”. Ze noemden de band Moonrock en hadden een stijl tussen Metal Church en Black Sabbath (Martin-tijdperk). De demo is nooit officieel uitgebracht, maar Classic Metal Records zal het op zich nemen om hem relatief snel opnieuw uit te brengen.

Verder is er muziek van Lacuna Coil en Jezebel.

Jezebel vindt haar oorsprong in 2019, als de band wordt opgericht in Haaren. Daar wordt de basis gelegd voor een geheel eigen stijl en worden de eerste nummers geschreven. In 2020 is de samenstelling van de band definitief en werden bandleden uit eerdere bands herenigd. Jezebel bestaat uit 5 muzikanten, met een passie voor metal met invloeden vanuit o.a. Savatage, Volbeat, Alter Bridge en Iron Maiden. De stijl van Jezebel kenmerkt zich door stevige, melodieuze ritmes en dubbele gitaarlijnen. Catchy zanglijnen maken het geheel compleet en het resultaat is een metalband, die een breed publiek in beweging krijgt. De ambities van Jezebel reiken ver buiten Haaren. De huidige setlist wordt in een hoog tempo uitgebreid! Het album is onderweg.

De avond wordt afgesloten door Hvalross.

Hvalross is een hardrockband uit het zuiden van Nederland. Er wordt gezegd dat je invloeden hoort van Mastodon, Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden, maar uiteindelijk is het gewoon keihard rockende Hvalross!

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*