Feestelijke opening nieuwe kaatswand Harlingen

Gisterenmiddag nam wethouder Harry Boon de nieuwe kaatswand in de speeltuin van de wijkvereniging Oosterpark in gebruik. “We zijn er trots op dat we in onze gemeente nu over een volwaardige kaatswand beschikken. Niet alleen voorziet deze kaatswand in een behoefte voor het spelen van Wallball (kaatsen), ook de aantrekkingskracht van het kaatsen in Harlingen wordt hierdoor bevorderd. De realisatie van de kaatswand past dan ook prima in ons Lokaal Sportakkoord, om iedere inwoner meer te laten bewegen en daarbij een breed scala van voorzieningen aan te bieden”.

Met de realisatie van de deze Kaatswand gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Bewust is ervoor gekozen de kaatswand in de speeltuin van het Oosterpark te realiseren vanwege de laagdrempeligheid en de kaatstraditie in deze wijk. Van oudsher zijn Harlingen en het kaatsen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Stichting Sportpromotie draagt stokje over aan Stichting Sportakkoord Harlingen
De Stichting Sportpromotie heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet voor het (jeugd-) en schoolkaatsen. De opening van deze kaatswand is dan ook een mooi podium om het stokje over te dragen aan de nieuwe Stichting Sportakkoord Harlingen. Van de drie lang zittende bestuursleden (Gerben Boskma, Henk Metz en Sjoerd de Jong) van de Stichting Sportpromotie is passend afscheid genomen met daarin een prominente rol voor de Harlinger kaatsambassadeur bij uitstek, Dylan Drent.

Miniatuur Hotze Schuil voor bestuursleden Stichting Sportpromotie
De Stichting reikt ieder jaar de Sporter van het jaartrofee Harlingen uit. Deze trofee is de Hotze Schuil bokaal. Hotze Schuil is een geroemd kaatser en is uitgeroepen tot sporter van de eeuw in Harlingen. De allereerste winnaar van deze Hotze Schuiltrofee was kaatser Dylan Drent, voor zijn prestaties in 2015.
Heel bijzonder is dat het nu juist Dylan is die als verrassing een miniatuur Hotze Schuil uitreikte aan de drie bestuursleden van de Sportstichting. Zij hebben het kaatsen de afgelopen 20 jaar enorm gepromoot. Hiermee is de cirkel rond.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*