Friese welzijnsorganisaties aandacht voor ouders van zorgintensieve kinderen

Theatervoorstelling: ‘Die andere ouders doen ook maar wat SPECIAL’

Hoe is het als het ouderschap anders blijkt te zijn dan gedacht, omdat je kind intensieve zorg nodig heeft? Hoe is het om afscheid te nemen van je verwachtingen? Wat doet het met jou en je relatie? En hoe houd je die intensieve zorg vol? Theatergroep Bint presenteert een nieuwe online voorstelling die de impact van ouderschap van zorgintensieve kinderen bespreekbaar maakt.

Theatergroep Bint speelt op dinsdag 13 april van 20.00 – 21.30 uur deze voorstelling speciaal voor ouders in Fryslân. Een voorstelling die u wordt aangeboden door de Friese welzijnsorganisaties Amaryllis, Kearn Welzijn, Het Bolwerk, Sociaal Werk de Kear, Sociaal Collectief, De Skûle Welzijn, Timpaan en Caleidoscoop.  Zij vinden het belangrijk om juist in deze tijd iets te kunnen aanbieden voor deze groep ouders, die het door een lockdown extra zwaar heeft.

Online                                                                                                                                                    Voor het maken van de voorstelling ging theatergroep Bint in gesprek met ouders die een zorgintensief kind hebben. Hun eerlijke ervaringsverhalen zijn het uitgangspunt van de voorstelling. De voorstelling gaat in op angsten, twijfels, overwinningen en momenten van trots van ouders. Het publiek kijkt thuis online via een livestream naar de live gespeelde voorstelling. Tijdens de voorstelling kunnen mensen reageren via de chat, kunnen ze vragen stellen, antwoord geven en stemmen via een simpele online tool.

Over zorgintensieve gezinnen
In zorgintensieve gezinnen raakt 60% van de ouders overwerkt of krijgt een burn-out. In ruim 50% van de gezinnen komen andere kinderen in het gezin onvoldoende aan bod en circa 40% procent van de ouders ervaart relatieproblemen (Onderzoek Okma, Naafs, Vergeer & Berns, 2014). Vanuit de provinciale samenwerking tussen eerdergenoemde welzijnsorganisaties worden er in juni tijdens de Week van de Jonge Mantelzorgers diverse activiteiten georganiseerd. Informatie hierover volgt via de welzijnsorganisatie van uw eigen gemeente of kijk op www.weekvandejongemantelzorger.nl                                                                                            

Over Bint
Theatergroep Bint bestaat uit de twee theatermaaksters Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Ze maakten al eerder voorstellingen over autisme, ADHD en depressie. In november 2015 wonnen ze de Yarden Afscheidsprijs voor het meest taboedoorbrekende en innovatieve project met hun voorstelling over de dood. In deze voorstelling werken ze samen met muzikante Annemarie de Bie, zelf moeder van een zorgintensieve dochter van 4 jaar. Haar eigen ervaringen met haar dochter verwerkte zij in de door haar geschreven liedjes.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Stichting Koningsheide, SOD & Fie van der Hoop fonds en SocialRun.

Aanmelden
De datum van de voorstelling is dinsdag 13 april van 20.00 – 21.30 uur. Na aanmelding ontvang je per mail een link waarmee je kan inloggen om de voorstelling via ZOOM bij te wonen. Deelname is kosteloos.

Woon je in de gemeente Waadhoeke of Harlingen, aanmelden kan voor 10 april bij De Skûle Welzijn: Annelien Ellerman Tel. 0517-393750 of mailen naar a.ellerman@deskule.nl.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*