Genomineerden Hotze Schuil-trofee bekend

De drie genomineerden voor de Sportprestatie van 2020/2021 zijn bekend: kaatser Dylan Drenth, zwemmer Wytse Broekstra en turnster Lis Stinstra. Normaal gesproken wordt de winnaar van de Hotze Schuil-trofee bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen, maar die bijeenkomst is vanwege de coronaperikelen ook voor dit jaar geannuleerd. Het bestuur van de Stichting Sportakkoord Harlingen, die deze sportverkiezing verzorgt, heeft laten weten dat zij toch een uitreiking organiseert. Daar volgen binnenkort nadere mededelingen over.
Omdat de Hotze Schuil-trofee vorig jaar niet is uitgereikt heeft de Stichting Sportakkoord Harlingen besloten om de sportprestaties van zowel 2020 als 2021 mee te laten tellen. Kaatser Dylan Drenth eindigde in 2020 als derde in het individuele jaarklassement KNKB Heren Hoofdklasse. In 2021 wist hij dat jaarklassement zelfs te winnen. Bovendien haalde hij in dat jaar de finale van de PC waarin hij met zijn partuur na een spannende partij tweede werd. Bovendien is Dylan Drenth een vaste waarde in het eerste seniorenteam van V.V. Zeerobben.
Wytse Broekstra uit Wijnaldum is al jaren de beste wedstrijdzwemmer van de regio. De inmiddels dertienjarige Wytse zwemt sinds zijn zesde en breekt record na record. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het gedeeld Nederlands Kampioenschap. Deze titel behaalde hij op 12 december 2021 in Eindhoven tijdens het Nationale Junioren Kampioenschappen korte baan. Hij zwom daar negen afstanden en verbrak opnieuw het ene na het andere record. Wytse Broekstra stapt iedere ochtend om half zes op de fiets om voor schooltijd tot half acht te trainen in het zwembad van Harlingen.
Lis Stinstra is pré-junior Ritmische Gymnastiek. Vanwege corona waren er in 2020 geen wedstrijden en groepstrainingen, maar volgde dit twaalfjarige talent dagelijks drie uur een onlinetraining. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen toen er in 2021 wel weer wedstrijden werden gehouden. Ze behaalde in dat jaar vele podiumplaatsen waaronder zilver op het onderdeel hoepel tijdens een wedstrijd in Spanje. Op dat zelfde onderdeel haalde ze goud bij een wedstrijd in Alkmaar en daar won ze ook goud op het onderdeel bal.
Naast de Hotze Schuil-trofee wordt er ook weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat dit jaar naar Auke Pollema. Deze inmiddels 80-jarige Harlinger was een goede marathonschaatser, maar staat ondanks zijn gevorderde leeftijd nog drie keer per week op de schaats. Hij doet ook aan fitnesstraining en spinning en in de zomer fietst en skeelert hij. Voor de Stichting Sportakkoord is hij het voorbeeld van iemand die laat zien dat sporten en bewegen tot op hoge leeftijd en op een eigen niveau mogelijks is.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*