Grote Sponsoractie Bruine Vloot Harlingen

Terwijl de Regering wikt en weegt hoe het de – voor Varend Erfgoed beschikbaar gestelde – € 15 miljoen moet uitzetten, is de VBZH in gesprek met bedrijven om te bezien hoe het bedrijfsleven de Vloot kan helpen.

Tegelijkertijd staat een speciaal bier met de naam RED DE VLOOT ! te rijpen in de tanks van HET BROUWDOK aan de Harlinger Willemshaven. De brouwerij levert het RED DE VLOOT ! biertje omstreeks 1 oktober af aan de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen als sponsoring voor de door corona zwaar getroffen sector. De zeventig schippers van de zeilschepen zullen zelf zorg dragen voor de verkoop. De VBZH heeft er alle vertrouwen in dat eenieder in de regio massaal dit bier zal kopen en zo een nobel gebaar maakt om de vloot voor Friesland te behouden. Immers, na maanden stil gelegen te hebben kan nu alleen gevaren worden met minder gasten. Te lage omzetten leidt tot noodlijdende ondernemingen en onvoldoende middelen voor de regelmatige keuring en het vereiste onderhoud van het schip. Als een certificaat eenmaal verloopt, mag het schip nooit meer varen en is verloren voor eigenaar/schipper en de vloot én voor Friesland.

 

Met deze markante eerste bijdrage van een Harlinger bedrijf hoopt de VBZH een belangrijke eerste stap gezet te hebben om met alle betrokken partijen “onze” vloot door deze moeilijke periode heen te helpen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*