Het Alternatief

Het Alternatief is een programma van Bert Erents, Tiede Dijkstra en Peter Wierda. Drie muziekliefhebbers die het tijdslot op de vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 vullen op www.omroeprsh.nl

In dit programma willen we eigenlijk een alternatief zijn voor de hit meuk van vandaag de dag. Wordt er nog wel muziek gemaakt met een bass, gitaar, drums en een goede zanger of zangeres? Ja natuurlijk wel, maar je hoort het niet meer zo vaak op de mainstream radiozenders.

Bert en Peter, beiden 50 ers en gevormd in de jaren 80 in bar/dancing de Weinstube en cafe de Pijpenla, waar tot in de late/vroege uurtjes werd gedanst op U2, Simple minds, the Cure, the smiths, etc. Tiede ietsjes jonger …

We willen in dit programma weer terug naar deze tijd. Noem het jeugdsentiment.
En we denken dat er in deze vergrijzende samenleving meer mensen zijn die dit leuk vinden. Maar we blijven hierin niet hangen natuurlijk, want vandaag de dag is er genoeg nieuwe muziek die het predicaat alternatief in zich heeft. (the National, Arcade Fire, Foo Fighters etc.)

In dit programma ruimen we plaats in voor Nederlands talent via de double dutch geven we informatie over artiesten die in de buurt optreden en draaien dan een sterke live track, elke week een mooie 12”, een chainrecord en een coverplaat.


Dit seizoen krijgen we ook af en toe een plaat met het verhaal erachter waardoor je heel anders naar die plaat gaat luisteren en natuurlijk hopen we in het nieuwe seizoen op meer reacties en/of verzoekjes via www.rsh.hetalternatief@gmail.com.
Zoveel mogelijk eigenlijk, vinden wij leuk want input van de luisteraar over alternatieve muziek maakt ons blij.
Wij hebben er weer erg veel zin in en hopelijk tot horens!!!

Alternatief

Presentatie

  • Tiede Dijkstra
  • Bert Erents
  • Peter Wierda

Techniek

  • Bert Erents