Het gonst in de Stad!

Harlingen – Afgelopen week werd een tipje van de sluier opgelicht toen bekend werd dat Wiebe van Dijk met zijn kompaan Teatse Vogelaar, de afgelopen tijd bepaald niet stil hebben gezeten.

Ze hebben de tijd nuttig gebruikt om nu de “mensheid” te verblijden met een 12tal muzikale Harlingse meesterwerkjes. Eigenlijk dateert het idee al van minstens 10 jaar terug toen Teatse zijn eerste Harlinger “vertaling” maakte. Wonderfull Tonight werd “laat inne Avend” en in die tien jaar tijd werd dit pareltje slechts zelden gespeeld. Er was natuurlijk de Winter met Wiebe CD die tussentijds uitkwam maar dat was meer een kerst CD. Ondertussen werd de hoeveelheid “vertaalde” liedjes steeds groter en een paar van die liedjes werden op het geliefde Engelse Tuin Feest ten gehore gebracht, tot grote tevredenheid van een behoorlijke hoeveelheid publiek. Liedjes over drank en geld en liefde met bekende melodieën maar wel hartstikke Harlings, zoals alleen Wiebe Harlings kan.

We vroegen: “wat is jullie inspiratiebron?”. Beide heren raken onmiddellijk verstrikt in een woordenstrijd maar het komt er ongeveer op neer dat Wiebe vaak met een basis ideetje komt, wat Teatse dan meteen afkeurt om er later toch maar weer op terug te komen, ná wat aanpassingen. De opname sessies schijnen ook vaak heftig te verlopen want beide heren weten precies wat ze willen en Teatse krijgt dan uiteindelijk gelijk. Enfin. Er zijn nu 12 liedjes geselecteerd en steeds als er iemand een stukje mocht “proef” horen, kreeg die luisteraar een brede smile. Een zonnestraaltje in donkere tijden.

Hou de media in de gaten!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*