Kerstviering via livestream bij Bethelkerk

Kerstviering via livestream bij Bethelkerk
met Live optreden van Sera Noa & Band

Met de huidige beperkende maatregelen speelt het live streamen – het live online uitzenden van samenkomsten via een videoplatform op internet – inmiddels een grote rol bij de Baptistengemeente Bethel op de Lanen. Met de recente maatregelen kunnen er helaas geen bezoekers komen maar zijn de diensten wel online te volgen.

Kerstnachtdienst

Inmiddels is de Bethel 7 maanden, 42 livestream-diensten en ongeveer 8000 views verder. René Millenaar: ‘We naderen nu de kerst en daarom hebben we besloten om deze kerstviering, die online is te volgen, extra aan te kleden’. Er is op Kerstavond 24 december een optreden van Sera Noa & Band. De 20-jarige Sera heeft in 2011 meegedaan aan het Junior Songfestival waar ze in de finale 5e werd. Recentelijk heeft ze ook nog de laatste aflevering gewonnen van het programma ‘All together now’. Momenteel brengt ze met haar band ook eigen muziek uit en zingt ze bij worship diensten. Het belooft een mooie kerstnachtdienst te worden.

Het kerstjournaal

1e Kerstdag is er een dienst met als thema ‘Het Kerstjournaal’, voor jong en oud, waarbij het belangrijke wereldnieuws over de geboorte van Jezus centraal staat. Het Bethel Muziekteam zal deze dienst muzikaal aankleden. Meekijken met beide diensten kan via Youtube (even zoeken op Bethel Harlingen) of via de link op de website www.baptistenharlingen.nl

Investeren
Tijdens de eerste lock-down in maart is er geïnvesteerd in nieuwe techniek zoals een HD-camera en een nieuw mengpaneel. Wegens geannuleerde activiteiten en speciale diensten van dit jaar hield de Bethel Gemeente financieel ruimte over om deze techniek aan te kunnen schaffen. Door de inzet van betrokken gemeenteleden kon op 10 april de eerste ‘online’ dienst al plaatsvinden.

 

Online diensten
‘We konden binnen twee weken de diensten online streamen. We zijn erg dankbaar voor de techniek en de inzet van onze leden die dit mogelijk maken. De diensten blijven overigens online staan zodat ze ook op een later tijdstip zijn te bekijken.’, Aldus voorganger René Millenaar.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*