Leerlingen uit de klassen 1 en 2 vmbo basis en kader van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen en Franeker hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan Loonbedrijf Westra in Franeker. 

Westra is een brede dienstverlener in agrarisch-, groen- en grondwerk. Algemeen directeur Mathijs Westra leidde de leerlingen rond op zijn bedrijf en gaf de leerlingen uitleg over de werkzaamheden en de beroepsmogelijkheden binnen zijn onderneming.

RSG Simon Vestdijk streeft ernaar leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met diverse beroepsmogelijkheden. Hierdoor zijn de leerlingen beter in staat een gerichte keus te maken voor een beroepskeuze of een vervolgopleiding. Westra onderstreept het belang hiervan en was dan ook graag bereid hieraan mee te werken.

Jantina van Dongen is docente Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding (LOB) bij Simon Vestdijk: “wij willen leerlingen zo breed mogelijk laten kennismaken met de beroepspraktijk. Het opleiden in een praktijkomgeving past binnen de ontwikkelingen in het huidige onderwijs en we zijn blij met de goede samenwerking die de RSG heeft met bedrijven en instellingen in onze regio”.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*