Liefde, robotjes, computercursussen en spreekuren in Bibliotheek Harlingen

In februari komt u naar Bibliotheek Harlingen voor een blind date, om met robotjes te spelen, uw computerkennis op te vijzelen of voor een snel antwoord op digitale- juridische en belastingvragen. Er is weer van alles te doen voor jong en oud en iedereen is welkom.

Blind date met een boek

Het is bijna Valentijnsdag. Op zoek naar een date? Kom naar de bieb en ga op blind date met…. een boek! Er zijn allemaal mooi ingepakte boeken die wachten om met iemand mee naar huis te mogen gaan. Op basis van de openingszin van het boek bepaalt u of u het meeneemt en een kans geeft. Wie weet ontstaat er echte liefde… Toch niet uw smaak? Dan haalt u gewoon weer een nieuwe blind date. Op blind date met een boek kan tot en met 14 februari.

Aan de slag in de Maakplaats

De maakplaats is de plek in de bibliotheek waar kinderen en volwassenen kunnen spelen met robotjes, de 3D-printer en andere leuke digitale dingen. De maakplaats is elke zaterdag open van 14.00 tot 16.00 uur en zo nu en dan zijn er workshops zoals vinyl snijden en minecraft (beide inmiddels uitverkocht).

Veiliger achter het scherm

Zekerder achter het toetsenbord? Volg dan een cursus in de bibliotheek! 8 februari start de cursus Veilig en bewust online. Deze cursus gaat over het veilig inrichten van de computer, verstandig surfen op internet, veilige wachtwoorden maken (en opslaan) en waarom updates belangrijk zijn. Op 22 februari start de cursus Windows 11, over mailen, video(bellen) en werken met mappen en bestanden in Windows 11. Ook komen diverse instellingen aan bod om  het werken met de computer en Windows 11 gemakkelijker te maken. 23 februari start de cursus orde op de pc, waarmee dat ene bestand of die ene foto terugvinden op de computer een makkie wordt.

Spreekuren

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er een digitaal spreekuur waar iedereen met vragen over laptop, tablet of telefoon naar toe kan komen. En om de week op donderdag van 16.00 tot 17.30 uur is er een juridisch spreekuur. Woensdag 22 februari van 15.30 tot 17.30 is er een belastingspreekuur waar geschoolde vrijwilligers van Humanitas klaar zitten om vragen te beantwoorden. Al deze spreekuren zijn gratis toegankelijk een aanmelden is niet nodig.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*