Live talkshow 2 Meter Sessies bij Beeld en Geluid

Jan Douwe Kroeske in gesprek met Jack Poels (Rowwen Hèze) over vrijheid in leven en muziek

 

Op vrijdagavond 18 september brengen Jan Douwe Kroeske en Beeld en Geluid de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Na een succesvolle theatertour in België gaat presentator Jan Douwe Kroeske in gesprek met Rowwen Hèze voorman Jack Poels over vrijheid in leven en muziek. Een muzikale avond aan de hand van fragmenten uit de archieven van Beeld en Geluid en Nederlands’ langstlopende muziekprogramma.

 

In gesprek met

Wat betekent vrijheid voor een muzikant? Wat is de vrijheid van taal in muziek? Wat kun je zingen of zelfs, wat moet je zingen? Tijdens ‘2 Meter Sessies On Stage’, waarin Jan Douwe Kroeske in gesprek gaat met Jack Poels, staat het thema Vrijheid & Bevrijding centraal. De voorman van Rowwen Hèze bracht eind maart met “Blauwe Vear” zijn eerste solo album uit en was in 1999 al eens te zien bij 2 Meter Sessies. Interviews, begeleidende beelden uit de archieven en live muziek van Jack Poels (begeleid door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans) wisselen elkaar af.

 

De 2 Meter Sessies On Stage volgt op een succesvolle Belgische theatertour. Tijdens de ‘Histrylogie – Het verhaal van de 2 Meter Sessies’ tour in Vlaanderen vertelde Jan Douwe Kroeske over meer dan 30 jaar aan opmerkelijke ontmoetingen en grappige herinneringen, ondersteund door live optredens.

 

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om deze avond, volgens de richtlijnen van het RIVM, live bij te wonen bij Beeld en Geluid in Hilversum.

 

2 Meter Sessies

2 Meter Sessies is een onafhankelijk muziekplatform uit Nederland. Begonnen in 1987 door Jan Douwe Kroeske, zijn er inmiddels meer dan 1700 sessies met artiesten uit binnen- en buitenland opgenomen, waaronder James Taylor, Nirvana, Randy Newman, John Cale, Coldplay, Counting Crows, David Crosby, Radiohead, Lenny Kravitz, R.E.M., John Hiatt, Damien Jurado, The Boxer Rebellion, Fink, Willy DeVille en J.J. Cale. Na meer dan 15 jaar aanwezigheid op Nederlandse radio en televisie, heeft de muziekshow sinds enige tijd een wereldwijd publiek gevonden via platforms als Spotify en Youtube. Het archief van 2 Meter Sessies is een “levend archief”: nog altijd is Jan Douwe Kroeske drie tot vier keer per maand in de studio te vinden met artiesten afkomstig uit de hele wereld.

 

Over Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*