MCL Harlingen heropent op 11 mei

Vanaf maandag 11 mei 2020 gaat MCL Harlingen weer gefaseerd open. Het MCL had sinds 23 maart de ziekenhuisactiviteiten tijdelijk geconcentreerd in Leeuwarden, met het oog op de coronamaatregelen.

Locatiemanager Koos Komdeur: ‘Alle Noordelijke ziekenhuizen gaan langzamerhand terug naar een meer normale situatie. Gelukkig houdt dat in dat de zorg in Harlingen weer kan worden hervat.’

Vanzelfsprekend wordt in MCL Harlingen gewerkt volgens de regels van de anderhalvemetersamenleving. In Harlingen zijn borden, lijnen op de vloer en andere maatregelen die patiënten en medewerkers ondersteunen bij social distancing. Patiënten mogen alleen via de hoofdingang het gebouw binnen, en via de polikliniek weer naar buiten. In Harlingen worden patiënten bij de hoofdingang getrieerd volgens de richtlijnen van het RIVM: bij binnenkomst wordt gevraagd naar mogelijke klachten die op corona wijzen.

Het MCL vraagt patiënten nadrukkelijk om alléén het ziekenhuis te betreden. Eventuele begeleiders van patiënten kunnen in de auto wachten. De begeleider kan (door de patiënt) gebeld worden tijdens de afspraak om zo toch mee te kunnen praten en luisteren. Mocht het noodzakelijk zijn, dan is één begeleider per patiënt toegestaan.

In MCL Harlingen werken de medici en zorgverleners voorlopig op afspraak. ‘Inloopzorg’ zoals radiologisch onderzoek of een ECG op verzoek van de huisarts kan nu nog niet in MCL Harlingen plaatsvinden.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*