Mediaopvoeding met Vitamine Eef in bieb Franeker

Van 25 maart tot en met 1 april zijn de Media Ukkie Dagen. Voor ouders van kinderen van 0 – 6 jaar is er daarom een speciale avond in Bibliotheek Franeker op woensdag 30 maart van 19.00 – 20.30 uur. Want omgaan met digitale media voor peuters en kleuters, hoe doet je dat? Mediacoach Evelyn Verburgh (Vitamine Eef) geeft o.a. antwoord op vragen als: hoe zorg je voor balans tussen digitale activiteiten en gewoon spelen? Wat zijn geschikte apps en hoe vind je die? Deze activiteit is gratis te bezoeken en de koffie staat klaar. Aanmelden is wel nodig.
Webinar Media Ukkie Dagen
Met de landelijke campagne van de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Er is ook een gratis webinar waarin Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen duikt. Met het thema swipe, stap, sprong geeft zij antwoord op vragen als: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?
Aanmelden voor deze activiteiten kan via ontdekdebieb.nl of bij de balie van één van onze bibliotheken. Iedereen kan meedoen, ook als je niet lid bent van de bibliotheek.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*