Meubels en verhuisdozen in Almenum onderweg naar wisselwoning

Wat is hier aan de hand? Tim (op foto) en zijn collega’s van ‘ontzorgd verhuizen’
rollen met meubels en verhuisdozen door de hallen van Almenum. Een aantal
bewoners van Almenum verhuist, tot hun nieuwe appartement in Toekomstig
Almenum klaar is, tijdelijk naar een wisselwoning,

Ontzorgt verhuizen
Bewoners van Almenum zijn op respectabele leeftijd en worden bij de verhuizing, zoveel mogelijk ontzorgd. ‘Ontzorgd verhuizen’ begeleidt bewoners op de dag van de verhuizing en verhuist alles naar de wisselwoning. Een paar weken voor de verhuizing komen ze bij de bewoners langs om in kaart te brengen wat er nodig is. Als bewoners willen, pakken ze alles in en weer uit en worden de meubels op de nieuwe plek gezet. Voor het ophangen van schilderijtjes, planken, gordijnen e.d. kan ook extra hulp worden ingeschakeld.
Sloop wacht door beroep
Begin oktober zijn alle bewoners uit de eerste fase verhuisd en staat er een woonblok leeg. Dit woonblok zou in december gesloopt worden. De planning loopt uit vanwege een beroep van een omwonende tegen het bestemmingsplan. De sloop wacht nu op een uitspraak van de Raad van State. Voor de huidige bewoners wil de Bouwvereniging zo snel mogelijk starten met de sloop en nieuwbouw. Bewoners wachten al lange tijd en kijken uit naar hun nieuwe appartement.
Op de foto: Tim met gedemonteerde kast onderweg naar wisselwoning

Wie zijn wij …
De Bouwvereniging is een kleine woningcorporatie met zo’n 2.500 woningen in gemeente Harlingen. Met ruim 30 medewerkers staan we voor onze missie om mensen met een bescheiden inkomen en een kwetsbare positie in de gemeente Harlingen een fijn thuis te bieden. We luisteren goed naar onze huurders, zodat we bijdragen aan veilig, prettig en gezond wonen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*