Nieuwjaarsreceptie 2023 gemeente Harlingen

Zo’n 150 tot 200 inwoners en ondernemers uit gemeente Harlingen verzamelden zich dit jaar in hotel-restaurant Anna Casparii voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Burgemeester Ina Sjerps blikte terug op het afgelopen jaar en besteedde aandacht aan verschillende onderwerpen die in onze gemeente spelen.

Wie wint de Harlinger Boei van 2022?
Terug van weggeweest: de Harlinger Boei werd weer fysiek uitgereikt. Vanwege coronamaatregelen konden de nieuwjaarsrecepties van 2020 en 2021 helaas niet doorgaan. De Boei van Harlingen is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht. Dit jaar gaat de prijs naar de organisatie van het Sinterklaassprookje. Het Sprookje mocht dit jaar weer doorgaan en dat hebben ze met een grote groep enthousiaste vrijwilligers voor elkaar gekregen. Voor de 53ste keer hebben ze een groot succes gemaakt van het Sprookje!

De winnaars van de mediaprijs de Boei van Harlingen van de afgelopen jaren zijn:

  1. Stichting Expeditieschip Willem Barentsz 2021
  2. Omroep Radio Stad Harlingen 2020
  3. Stichting Harlingen Sail 2019
  4. N31 Harlingen 2018

 

De Hotze Schuiltrofee 2022
Ook de Hotze Schuiltrofee voor sportprestaties mocht weer worden uitgereikt namens Sportakkoord Harlingen. Dit jaar gaat de trofee naar Hillebrand Pander van Tang Soo Do (Koreaans karate). Naast deze trofee werd de jaarlijkse aanmoedigingsprijs uitgereikt aan judoka Justin Beverlo.

De genomineerden voor de Hotze Schuiltrofee waren: Dames Zeerobben (damesvoetbal), Hillebrand Pander van Tang Soo Do (Koreaans karate) en Afdelingspartuur Kaatsvereniging Eendracht. Rick Alberda, Tjitse Ben Hoekstra en Dylan Drent behaalden de 3e prijs op de Bondspartij (NK Heren Senioren) in Franeker.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*