Omroep RSH presenteert: Omroep Zilt

Radio Eenhoorn, Omroep RSH en Omroep Lennard hebben wat nieuws: vanaf vandaag vind je het laatste nieuws uit Noordwest-Friesland op OmroepZilt.nl en onze apps.

Radio Eenhoorn, Omroep RSH en Omroep Lennard zijn na lang werken klaar voor een belangrijke stap. “Vroeger waren de lokale omroepen vooral voor de muziekliefhebbers”, vertelt Eenhoorn en RSH-voorzitter Tinus Boomstra. “Maar om bestaansrecht te houden moeten we ons meer richten op serieuze lokale journalistiek.”

“De naam ‘Zilt’ is vrij logisch gekozen toen de samenwerking tussen de eilander gemeenten en die aan de wal tot stand kwam”, vertelt hoofdredacteur Simen Hofman.

“Net als het Waddengebied is Omroep Zilt erg divers, het is een botsing van zoet & zout. Naast serieus nieuws vind je bij ons een true crime podcast, unieke dronebeelden en vele lokale initiatieven.”

Radio en lokaal
Voor de radioluisteraars verandert er niet veel, zegt Boomstra. “Radio Eenhoorn en Omroep RSH blijven uitzenden zoals we al decennia hebben mogen doen. Maar we integreren wel steeds meer en op termijn komen de radiozenders samen onder de vlag van Omroep Zilt.”

Zie ook: “Download nu de Omroep Zilt app”

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*