Onthulling Anjerperkje gemeente Harlingen

Op 25 juni 2022 vindt de Landelijke Veteranendag plaats. Deze dag staat in het teken van erkenning en waardering voor onze veteranen. Nederland bedankt meer dan 100.000 veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, vroeger en nu.

De witte Anjer
Om Veteranen te eren en te waarderen is in 2005 de Witte Anjer geïntroduceerd als uiting en waardering voor Nederlandse Veteranen. In Nederland zijn daarom diverse Anjerperkjes aangelegd. De Anjer bloeit in de dagen en weken rondom de Nederlandse Veteranendag.

De gemeente Harlingen heeft een nieuw Anjerperkje aangelegd op een mooie centrale en toegankelijke locatie. Op 25 juni 2022 wordt het nieuwe aangelegde Anjerperkje in het Harmenspark geopend samen met een groep actieve Veteranen.

Programma
Om 10.00 uur wordt iedereen ontvangen bij de Maritieme Academie, waarna om 10.30 uur het officiële programma begint. Burgemeester Ina Sjerps zal een woord richten tot de aanwezigen, waarna Veteraan Bas van Hek zijn ervaringsverhaal deelt.

De onthulling van het Anjerperkje zal op speciale wijze rond 11.30 uur plaatsvinden door burgemeester Ina Sjerps in het Harmenspark, onder muzikale begeleiding.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*