Oudste raadslid Nederland verlaat politiek Harlingen

Johan Erents was meer dan 40 jaar raadslid
De gemeente Harlingen heeft gisteravond na de raadsvergadering afscheid genomen van raadslid Johan Erents (85 jaar). Hij was in totaal meer dan 40 jaar raadslid in Harlingen en zo’n beetje het oudste gemeenteraadslid in Nederland. De heer Erents is gisteren onderscheiden met de gemeentelijke Draagspeld en een bord van Harlinger aardewerk.

Diverse politieke partijen
Johan Erents kwam in 1970 voor het eerst in de gemeenteraad. Hij was één periode raadslid voor HA70, een combinatie van PvdA-PPR-Ongebonden en D’66. Vier jaar later werd hij raadslid voor D’66 tot 2006. In 2006 heeft Johan Erents voor zijn vele vrijwilligers activiteiten en bestuurlijke functies een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

In 2014 werd Erents gekozen als raadslid voor Harlinger politieke partij OPA. In december 2017 ging deze partij verder onder de naam HOOP, Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij. Daar was voor gekozen omdat de naam OPA in meer gemeenten in gebruik is door politieke partijen. De Harlinger partij wil daar onafhankelijk van blijven. Bij de verkiezingen in maart 2018 mocht Erents weer zitting nemen in de raad.

Ankie Hoendervoogt is opvolger
En nu heeft Hoop-raadslid Johan Erents de gemeenteraad van Harlingen verlaten. Hij mist de dynamiek tijdens de vergaderingen nu die door de coronapandemie vanachter de computerschermen worden gedaan. De 85-jarige bevlogen Harlinger wil zich fysiek kunnen uiten. Hij wordt opgevolgd door Ankie Hoendervoogt.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*