Plan Zuid Harlingen ‘Klaar voor de toekomst’

Harlingen- In de Margrietstraat staan fleurige plantjes bij de voordeur met hier en daar een welkombord of een versierde krans aan de voordeur. De eerste bewoners zijn al ‘te plak’. Alle 92 nieuwbouwwoningen en appartementen zijn opgeleverd in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. De wijk Plan Zuid is een aantrekkelijke en duurzame wijk geworden. De laatste fase van de wijkvernieuwing is door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd aan de Bouwvereniging. Op alle daken liggen zonnepanelen. Een duurzame investering waar huurders ten opzichte van de energiekosten, financieel hun voordeel mee doen. De Bouwvereniging zet in op veilig, prettig en gezond wonen; Plan Zuid is klaar voor de toekomst.

 

Keimpe van der Heide, mutatieopzichter bij de Bouwvereniging, heeft de afgelopen maanden heel wat sleutels uitgegeven. Van der Heide ‘Een mooie klus, want ik tref veel blije en tevreden huurders’. De woningen zijn geschikt voor starters, alleenstaanden, gezinnen en senioren. Een mooie mix van jong en oud. De huurprijs ligt tussen de € 442,46 tot € 678,66. Alle woningen zijn verhuurd.

In maart namen de eerste huurders de sleutels in ontvangst. Sindsdien is Van der Heide alle dagen op locatie. Van der Heide, ‘Samen met de bewoners ga ik door hun nieuwe woning en geef uitleg. Dit begint al bij de toegangsdeur met een hightech intercomsysteem. Een hand aan de deurkruk is niet meer nodig, bewoners openen automatisch de deur met hun smartphone of sleutel. Het omgaan met het warmtepompsysteem is voor veel mensen nieuw. Goed om mensen te informeren hoe het werkt en hoe je hiermee om gaat

Nieuwe bewoners
Mw. Westra is blij als ze van mutatieopzichter Keimpe van der Heide de sleutels in handen krijgt van haar nieuwe appartement. Na 47 jaar aan het Scheffersplein verhuist zij naar een nieuw appartement aan de Koningin Wilhelminastraat. In juni wordt mevrouw Westra 74 jaar. Het traplopen wordt minder, vandaar de keuze voor een gelijkvloers appartement. Samen met haar dochter Klaske gaat ze vanmorgen haar nieuwe appartement door op de tweede verdieping. ‘Kijk Klas, wat een mooi uitzicht hier voor en achter’, aldus mw. Westra. Vooraf waren er nog wat twijfels over de witte tegels in de badkamer, maar na het zien, is het toch een ‘mooie witte’ tegel. De frontjes van de keuken, gevlamd zwart, komen mooi uit in het appartement. Mevrouw Westra, ‘Er zijn veel bekenden hier, mijn broer en schoonzus komen vlakbij wonen, ook in een nieuw appartement van de Bouwvereniging, ontzettend leuk. In het najaar ga ik me aanmelden bij Nieuw Zuid om mee te doen met de winteractiviteiten. Ik ben dik tevreden!’.

 

Mw. Westra ontvangt de sleutels van Keimpe van der Heide, van de Bouwvereniging

Ze hebben er zin in! Nanon Krikke, 19 jaar en Dennis Attema, 22 jaar, beide uit Harlingen, gaan samenwonen. Nanon studeert rechten in Groningen en werkt weekends bij de Poeisz. Dennis werkt bij Aegon in Leeuwarden. Beide starten hun wooncarrière samen in een nieuwbouwappartement aan de Wilhelminastraat. Ze stonden beide ingeschreven bij de Bouwvereniging en reageerden op de advertentie in de krant. Dennis ‘Vorig jaar waren we op vakantie en kregen we een telefoontje van de Bouwvereniging, dat wij in aanmerking kwamen voor een appartement. Beide waren al met hun uitzet bezig, de zolder staat vol met spullen. Thuis werd met plattegrond en figuurtjes van meubels op schaal bekeken wat goed past. Voor meubels ging het stel samen shoppen. ‘Gelukkig hebben we beide dezelfde smaak’, aldus Nanon. ‘Nu in het echt lijkt het veel groter, het is echt prachtig!’. Nanon en Dennis zijn blij met hun eigen plek, straks heerlijk samen op de bank of op het balkon genieten.

foto van Joachim de Ruijter

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*