Razende Roeland gaat weer als een malle!!

Donderdagavond en klok slaat negen uur, het is weer tijd voor je wekelijkse portie metal vitamine en vooral in deze periode zijn de vitamine hard nodig. Bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de omroep Zilt app, wordt je weer voorzien van heerlijke hardrock en heavy metal.

Deze week is de opening voor Bloodbound. Deze Zweedse power metal band uit Bollnäs werd opgericht in 2004. In 2005 kwam hun debuutalbum Nosferatu uit en inmiddels zijn 8 albums verder want in 2021 bracht de band hun 9e studio album Creatures of the Dark Realm uit.

Verder is er nog meer stevige muziek van onder andere Warkings, Sabaton en Candlemass.

Candlemass is een Zweedse doom metalband rond bassist en songwriter Leif Edling. De oorsprong van de band gaat terug tot 1984/85. Candlemass geldt als een van de grondleggers van de doom metal en heeft een enorme schare epigonen, vooral vanaf de jaren negentig, voortgebracht. Op 18 november van dit jaar komt hun nieuwe album uit en we mogen in deze uitzending de titel song laten horen.

Verder is muziek van Arch Enemy, Axis Mundi en Bloodbath.

Bloodbath is een Zweedse death metal band opgericht in 1998. Ze zijn een ‘tributeband’ aan de oorspronkelijke pioniers van Zweedse deathmetal, zoals Dismember en Entombed. Van hun 6e studio album draaien we een heerlijk old-school death metal track.

Is er dan alleen maar muziek van “vreemde bodem”? Nee want Axis Mundi is een Nederlandse band en ook is muziek van Sad Iron en Methusalem.

Let op. Doe je harnas aan. Pak je zwaard en schild. Jaag er een nakje en een Beerenburg in en wees bereid! Waarvoor? De grote veldslag die komen gaat natuurlijk. Welke veldslag? Nou dat weten we ook nog niet helemaal maar we zijn in opperste staat van paraatheid na het zien van de nieuwste video van de Friese metal helden Methusalem Frisian Metal Warriors! Een heerlijke afsluiter van weer een leuk programma.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl , www.radioeenhoorn.nl en de omroep Zilt app te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*