Razende Roeland neemt je mee naar de begintijd van de Metal.

Donderdagavond 26 november 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH. Deze avond gaan we terug in de tijd, Yntze Bosma collega van Radio Eenhoorn komt langs om samen met mij eens te kijken naar de begin tijd van de Metal en HardRock.

Er is dus muziek van Deep Purple en Black Sabbath.

Door de pop-professor L. Blokhuis genoemd als grondleggers van de Metal moet er wel een plaat van Black Sabbath in de uitzending worden meegenomen.

Black Sabbath was een Britse band uit Birmingham die door velen beschouwd wordt als de eerste metalband. De band maakte in de loop der jaren verschillende veranderingen in de samenstelling door, waarin alleen gitarist Tony Iommi een constante bleef.

Nou is Yntze groot fan van de band Uriah Heep, dus deze band zal zeker behandeld worden en ook het overlijden van Ken Hensley een van de mede oprichters van de band. Het hangt er van af of Yntze vinyl mee neemt, maar als het dan even kan zullen we een nummer van vinyl door de ether laten gaan.

Verder is er voorafgaand aan mijn uitzending het Rock Café bij Radio-Viva.nl en daar is de Metal Strike toe aan de finale, dus ik hoop dat ik de winnaar in ieder geval kan laten horen.

En er is muziek van Walking Papers.

 Walking Papers is een Amerikaanse rockband uit Seattle, Washington, opgericht in 2012. De band werd gevormd door zanger / gitarist Jeff Angell van The Missionary Position en drummer Barrett Martin, voorheen van Screaming Trees. Guns N ‘Roses bassist Duff McKagan en toetsenist Benjamin Anderson (ook van The Missionary Position) werden uitgenodigd om bij te dragen aan het eerste album van de band en werden vervolgens toegevoegd als officiële leden. Hun titelloze debuutalbum, geproduceerd door Angell en Martin en gemixt door Jack Endino, werd uitgebracht op 16 augustus 2013 en bevatte bijdragen van Pearl Jam-gitarist Mike McCready.

De band was daarna enkele jaren inactief en keerde terug met het album WP2 op 19 januari 2018. McKagan kon niet achter het album toeren vanwege verplichtingen met Guns N ‘Roses, en werd vervangen door Dan Spalding. Martin kon ook niet toeren en werd vervangen door Will Andrews van Ten Miles Wide. De band voegde ook tweede gitarist Tristan Hart Pierce en saxofonist Gregor Lothian toe.

“What Did You Expect” De nieuwste single van het aankomende album “The Light Below” werd op 5 augustus 2020 exclusief uitgebracht op “Loudwire”. Het album komt begin 2021 uit op ‘Cary On Music’

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Je kan me ook bereiken op Facebook en Twitter.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*