Razende Roeland raast door dankzij Radio-Viva.nl

Donderdagavond 21.00 uur is het normaal gesproken tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH. Alleen deze donderdag zal je ze bij www.radio-viva.nl moeten halen. Omroep RSH is een publieke lokale omroep en heeft de verplichting lokaal nieuws voor te laten gaan op muziek programma’s. Dat is een feit waar ook Razende Roeland niet aan ontkomt, maar Marion en Michel boden aan om de uitzending via hun station te laten lopen en daar zeg ik geen néé tegen.

Dus ook deze week weer een goed gevuld programma, met muziek van Judas Priest, Anvill en Hardland.

‘In Control’ is de titel van het tweede album van het Nederlandse Hardland. Nog meer dan op het in 2017 verschenen titelloze debuut is het de band gelukt om een heel eigen geluid te smeden uit heel verschillende invloeden. Van heavy rock, AOR, 80’s wave tot toegankelijke (power) pop, waarbij vooral een grote liefde voor muziek uit de jaren zeventig en tachtig doorklinkt. Het wordt nog eens onderstreept met de cover Are ‘Friends’ Electric, in 1979 een grote hit voor de Britse synthesizerband Tubeway Army. ‘In Control’ bevat verder uitsluitend eigen werk: stoere rocksongs, afgewisseld met een enkele ballade.

De ontstaansgeschiedenis van Hardland is bijzonder. De band begon als een project van de zangers en multi-instrumentalisten Aeilko Venema en Paul Evers. De twee muzikanten deelden dezelfde muzikale voorkeuren, begonnen samen aan songs te werken en voelden uiteindelijk de behoefte om die in een studio vast te leggen. Het resulteerde in 2017 in een eerste album, dat vooral met bevriende muzikanten werd opgenomen. Kwaliteit had wel meteen de hoogste prioriteit: zo werd de mastering in de legendarische Abbey Road Studio in Londen verzorgd door de veteraan Sean Magee. Hij werkte met grootheden als Rush, Gary Moore en Deep Purple, maar werd door Hardland vooral aangezocht vanwege zijn betrokkenheid bij Pink Floyd/David Gilmour en The Beatles. Mede dankzij zijn bijdrage had de eerste CD daarmee gelijk een internationale allure.

Daarnaast is er ook muziek van de bands Testament, Metallica en Slayer.

Slayer was een Amerikaanse thrashmetalband die in 1981 opgericht is door gitaristen Jeff Hanneman en Kerry King. Slayer werd een van de bekendste bands in het thrashmetalgenre door hun album Reign in Blood uit 1986. Samen met Megadeth, Anthrax en Metallica vormden zij “The Big Four”. In 2019 hield Slayer op te bestaan.

Nu wil het geval dat ik het programma opgenomen had en toen het nieuws over Eddie van Halen binnen kwam, dus ik neem de vrijheid om daar 15 oktober aandacht aan te geven.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland kan je deze keer via www.Radio-viva.nl luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*