Razende Roeland raast door!

Donderdagavond 21.00 uur is er op Omroep RSH weer een nieuwe uitzending van het programma Razende Roeland, waar jij je wekelijkse Metal vitamine weer krijgt. Lekker tussen twee rock café’s in een uur lekker stevige muziek.

Deze week is het aantal Nederlandse bands weer wat groter dan vorige week. Ik heb muziek van onder andere Vortex, Maestro en Ron Coolen waarmee ik de uitzending open.

Wie Ron Coolen is? Geen idee! De Nederlander heeft weliswaar enkele bands achter zijn naam staan (o.a. Razor en AC/DShe), maar bekend zou ik de multi-instrumentalist niet willen noemen. Toch heeft deze (nog) onbekende Nederlander een soloalbum opgenomen waarbij hij de hulp van enkele bekendere namen uit de rock- en metalwereld heeft gekregen. De bekendste naam die Coolen heeft weten te strikken voor zijn project is ongetwijfeld George Lynch, bekend van Lynch Mob en natuurlijk Dokken.

De gastmuzikanten zorgen voornamelijk voor de zangpartijen en de gitaarsolo’s, al het overige is door Coolen zelf ingespeeld en het moet gezegd dat hij dat uitstekend gedaan heeft. Muzikaal gezien kan dit album zo mee met de betere albums in het melodieuze hardrocksegment. Het doet niks onder voor albums van bands als Whitesnake, Dokken of een willekeurige band van het Frontiers label. De composities zitten goed in elkaar en het vakmanschap klikt door in alle vezels van dit album. Dat er bijna elk nummer een andere gitarist staat te soleren merk je nagenoeg als luisteraar niet.

Mocht je besluiten om Rise aan te schaffen, dan steun je ook gelijk Jason Becker. Van elk verkochte album doneert Coolen namelijk 1 Dollar aan de aan ALS lijdende gitaarvirtuoos. Als dat al niet reden genoeg is om de digipack aan te schaffen, is het ook nog eens gewoon een prima album waar de term ‘on-Nederlands goed’ wel op losgelaten kan worden. Elke liefhebber van de in dit stuk genoemde artiesten moet dit album minimaal beluisteren en eigenlijk gewoon direct aanschaffen!*

Verder is er lekker muziek van Martyr, Harland, Mother of Sin en Carrie.

Van Carrie is er onlangs een cd verschenen van de enige LP die ooit opgenomen is. Een exemplaar mocht ik onlangs ontvangen en de man die hem me gaf zei alleen, “dit onvervalste metal uit de jaren 80” Daar was en is geen woord van gelogen. Deze Duitse metal groep is opgericht in 1983 in Münster en in 1986 ging de groep uit elkaar. De langspeelplaat Secrets is uitgebracht in dat zelfde jaar.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland of de Facebook pagina Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

* Bron : ZwareMetalen.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*