Razende Roeland raast hart door !

Het is weer donderdagavond 21.00 uur en je wekelijkse metal staat weer klaar. Deze week zal via de ether bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn weer gevuld worden met metal van eigenbodem. Wil je even lekker met de uitzending bemoeien kan dat via 06-42456692 stuur tijdens de uitzending maar een app.

Lekkere muziek zoals je gewend bent en ik heb even in de platenkast gekeken om te zien welke bands ik heb staan. Nou genoeg hoor! De uitzending zal openen met een band uit oost Groningen, Stadskanaal om precies te zijn, een band die zijn eigen bier heeft en inmiddels ook de t-shirts laat drukken, ze brachten onlangs weer top nummer uit getiteld Scourge of Hunanity, ik heb het over Burning.

Verder is er muziek van Hardland, Martyr Mystic Motion.

Deze laatste band heeft onlangs lekker wat aandacht gekregen in mijn programma. Ze brachten ondanks alle beperkingen die corona met zich mee bracht toch zes nummers uitwaarvan de plaat Wake Up je echt even weer wakker maakt en er voor zorgt dat je weet dat er ook uit Emmen een geweldige Metal band komt die zorgt voor old-skool metal.

Daarnaast zal er muziek zijn van Vortex, Blackbriar, Ron Coolen en Manora.

Manora is een symfonische metalband uit de regio Leiden in Zuid-Holland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke melodieën, terwijl ze toch een metal basisbehouden. De combinatie van de kenmerkende ingrediënten van de symphonische metal en hun eigen geluid maakt dat deze bandtoch zijn plek weet te vinden in het symphonische metal spectrum. Manora is enkele jaren geleden ontstaan toen gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok hun eigen nummers begonnen te schrijven. Na verschillende veranderingen in deline-up vond Manora eind 2016 een vaste bezetting, met Tijn Scholtze op drums,Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham. Met deze bezetting versnelde het heleproces, wat leidde tot de release van Manora”s eerste EP Dreamshapes welke op 1 september 2017 isgereleased en nationaal en internationaal zeer goed is ontvangen. De band heeft niet stilgezeten tijdens de Corona pandemie en bracht al eerder dit jaar de single Wired to Obey; en de daarbij behorende clip uit. Deze zal ook te horen zijn op hun eerste full length album Brave the Storm welke gereleased zal worden op 15oktober 2021.
Reden genoeg om weer af stemmen op Razende Roeland!

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en de rest van de wereld mail dan naarrsh.razenderoeland@gmail.comofnaar info@omroeprsh.nlo.v.v.Razende Roeland of de Facebook pagina Razende Roeland.
Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nlteluisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*