Razende Roeland raast in de vreemde.

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd  voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt.  Deze week komt de uitzending vanuit de studio in Menaldum, want er is een grote storing in de RSH studio die nog niet is opgelost, gelukkig zijn de collega’s van Radio Eenhoorn bereid mij te helpen en daardoor is er toch een uitzending.
De opening is deze week voor Surrecturus en hun prachtige single Awake and Arise.  Het derde deel van de Trilogie Awake and Arise is de uitbraak uit je isolement, je medemensen opzoeken, samen de straat op gaan en samen zij aan zij strijden om die vrijheid en het licht weer terug te eisen in je leven. De waarheid is de essentiële drijfveer om altijd weer te kunnen ontsnappen aan de tirannie van propaganda en een stelling te nemen daartegen. Rechts of Links is ook propaganda oftewel; de illusie van keus. De populatie is echt, overheden zijn fictief! Fictie is projectie van het brein, wat door de ogen gezien wordt als realiteit.
Verder is er muziek van Raven, Zubzero en Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution.
Arjen Lucassen liet onlangs weer zien dat hij een lamme arm krijgt van het signeren van de vele pre-orders van zijn aankomende plaat. Deze keer geen Ayreon, maar het debuutalbum Golden Age Of Music van zijn nieuwe band Supersonic Revolution. Naast Lucassen op basgitaar bestaat de formatie uit John ‘Jaycee’ Cuijpers (zang), Timo Somers (gitaar), Joost van den Broek (Hammond-orgel) en Koen Herfst (drums). Het concept van eerste album zal zowel muzikaal als tekstueel de jaren 70 zijn. De plaat verschijnt op 19 mei, maar de mannen hebben vorige week de video voor het titelnummer online gezet.
Er is ook nog muziek van Mystic Motion, Sad Iron en Martyr.
Martyr’s Metal-stijl is gebouwd op een veelheid aan emoties uit verschillende muzikale benaderingen. Church of Steel worden we echter eventjes op een dwaalspoor gezet. Het intro klinkt nogal anders dan we gewend zijn van de band (ietwat labiel en sinister) en dat is best verfrissend. Een stukje verder in het nummer en het is naar mijn idee één van de betere tracks van deze plaat.
De afsluitende plaat is voor Ron Coolen, volgende week komt deze multi-instrumentalist met een nieuwe single. Deze uitzending gaan we nog lekker luisteren naar werk van zijn voorlaatste album Rise uit 2020.
Heb je suggesties of wil je een demo van je band op de radio zien te krijgen dan kan je mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*