Razende Roeland raast met veel nieuwe muziek!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio. Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe! Deze week is het een met primeurs en veel nieuwe muziek.

De opening is voor Rich Kid Express.
Rich Kid Express brengt op 15 september de nieuwe EP ‘Under The Purple Lights’ uit, North Carolina-rockers Rich Kid Express met multi-instrumentalist Rob Richardson zullen op 15 september 2023 hun nieuwe EP Under The Purple Lights uitbrengen. De EP zou voor het eerst uitkomen in de zomer van 2022, maar werd blijkbaar pas ongeveer een jaar later. Je kunt naar de eerste single ‘U Never…’ van de komende EP luisteren, als openingsplaat.

Er is nieuwe muziek van Oltas, Zubzero en Insurrection.
Insurrection is een Friese melodieuze death/thrash metal band opgericht in 2010 in Leeuwarden. De band bracht in 2015 hun eerste EP met zes nummers uit: Catatonic . In 2019 volgde hun debuutalbum Circles of Despair. De band heeft vele liveshows gespeeld in binnen- en buitenland, onder meer in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In 2020 speelde Insurrection ook op de online editie van het Into the Grave festival. Insurrection heeft één EP en één studioalbum uitgebracht. Ze hebben vorige week hun nieuwe single Crimson Skies uitgebracht.

Er is muziek uit Spanje van Gasolina, uit NL van Dangerous times for the Dead (een primeur) en uit de UK van Gone Savage.

Gone Savage is een Britse rockband die alleen origineel is, gevormd uit de voormalige bandleden van Sweet Sin, Sam Thunder en Dare.  Ze zouden hun muziek omschrijven als Rock met een modern melodieus gevoel, samen met een harde scherp en strak onder de buik! Alle nummers worden begeleid door stijgende melodieën en maximaal 4 delen harmonieën. De line-up voor tournees bestaat uit bas, drums, keyboards, gitaar en zang, allemaal leden die achtergrondzang zingen. Gevestigd in en rond Manchester, VK, bevindt hun huidige fanbase zich voornamelijk in het noordwesten Engeland/Noord-Wales.

Ook besteed ik aandacht aan Dianne van Giersbergen (zij komt volgende week met nieuwe muziek) en aan het Ayreon project van Arjen Lukassen. Komend weekend spelen ze een aantal live shows in Tilburg, het was binnen een half uur stijf uitverkocht. Maar we kunnen wel even een voorproefje doen.

En ik heb nog een primeur als afsluiter. Hvalross brengt vrijdag hun nieuwe single uit, maar als het allemaal goed gaat krijg ik net voor tien uur de single toegestuurd en kunnen jullie, de luisteraars van Razende Roeland, de single alvast horen.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*