Razende Roeland raast nog een keer bij Radio-Viva.nl

Zoals de kop al aangeeft, zijn je wekelijkse metal vitamine nu niet bij Omroep RSH te verkrijgen, nog een keer bij www.Radio-Viva.nl dit omdat de gemeente nog een vergadering gepland had op een donderdag.

Deze uitzending begint met wat grunge nummers, zodat ik niet vergeet waar vandaan ik het programma ook ben begonnen. Rage Against the Machine, Audioslave en Candlebox zijn bands die voorbij komen.

Audioslave was een Amerikaanse hardrock-supergroep die in 2001 werd opgericht in Los Angeles. De band bestond uit Soundgarden-frontman Chris Cornell en de instrumentalisten van Rage Against the Machine: gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk. Critici zagen de band aanvankelijk als een samensmelting van Rage Against the Machine en Soundgarden,[1] maar met hun tweede album Out of Exile stelde de band haar eigen identiteit vast.

De sound van de band werd getypeerd door een mengeling van jaren zeventig-hardrock en alternatieve rock van de jaren negentig. Daarbij vulde Tom Morello deze mix aan met zijn bekende, onorthodoxe gitaarsolo’s. Evenals bij Rage Against the Machine gingen de bandleden er prat op dat alle geluiden op hun albums enkel geproduceerd werden door gitaar, drums, bas of zang.

Nadat Audioslave drie albums uitbracht, drie Grammy-nominaties ontving en de eerste Amerikaanse rockband werd die optrad op Cuba. Op 15 februari 2007 verklaart Chris Cornell officieel dat hij uit de band stapt vanwege “onoverkomelijke persoonlijke conflicten en muzikale meningsverschillen”. Hierdoor is Audioslave volledig ontbonden. Ook heeft Tom Morello aangekondigd met een soloalbum te komen.

Chris Cornell pleegde op 17 mei 2017 zelfmoord in Detroit, Michigan.

Daarnaast is aandacht voor Ayreon een project van Arjen Lucassen. Drie jaar geleden was het vorige project afgerond en ontstond het idee voor een film. Door de corona is er een album gekomen want het is zonde om deze muziek te laten liggen heb ik gelezen. We praten hierover verder met Arjen in de uitzending en draaien twee nummers van het project Transitus.

Verder is er nog muziek van Nightwish, Ron Coolen en Lykantropi.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland kan je deze keer via www.Radio-viva.nl luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*