Razende Roeland raast ook Hemelvaartsdag heerlijk door.

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Het is Hemelvaartsdag en er staat weer een lekkere uitzending klaar.

Deze uitzending is er ook witte metal van onder andere Signum Regis en Stryper.

Stryper is een (christelijke) whitemetalband uit de Verenigde Staten die in 1983 werd opgericht. De band is een tijd uit elkaar geweest en later weer bij elkaar gekomen. De naam Stryper is een naam die is afgeleid vanuit de Bijbel. In Jesaja 53:5 komt dit gedeelte voor: en door zijn striemen is ons genezing geworden. Striemen kan men vertalen als Stripes. Al gauw werd Stryper ook een bekende naam binnen de seculiere metalscene, mede vanwege de gewoonte tijdens optredens bijbels het publiek in te gooien. Dit gebeurde ook toen Stryper in 1987 de hoofdact was van het Dynamo Open Air-festival in Eindhoven, Nederland. In 1992 ging de band uit elkaar, om in 2003 weer opnieuw te starten en in 2020 kwam hun 18e album uit getiteld “Even the devil believes”.

Verder is er muziek van Slender Pale, Ayreon en Timo Tolki’s Avalon.

Timo Tolkki’s Avalon (ook gewoon bekend als Avalon) is een metalopera-project gemaakt door Timo Tolkki (voorheen van Stratovarius, Revolution Renaissance en Symfonia) in 2013. Volgens Tolkki “vind ik het Metal Opera concept fascinerend en logisch voor mij op dit punt van mijn carrière. Ik hou van klassieke muziek en net als in Classical Opera kun je in de Metal Opera ook verhalen creëren en heb je bijna onbegrensde mogelijkheden op muzikaal gebied”.

Daarnaast ontving ik deze week nog de laatste single van Herman Frank, dus die ontbreekt ook niet op de lijst.

Daarnaast sluit ik af met Dangerous times for the Dead, want deze band staat volgende week centraal in de nieuwe reeks “Razende Roeland ontmoet….”

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl  of www.radioeenhoorn.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Tijdens de uitzending kan je nog nieuwtjes inbrengen via de app op nummer 06-42456692

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*