Razende Roeland raast op weg naar Halloween.

Donderdagavond 21.00 uur en ik ben weer op Omroep RSH met de wekelijkse metal vitamine. Ik bedank toch nog even de mensen van www.Radio-Viva.nl voor het doorzenden van mijn programma vorige week. Nu zit weer op www.omroeprsh.nl jullie te voorzien van lekkere muziek. 31 oktober is het Halloween en nu twee dagen voor die tijd geef ik er alvast een muzikale draai aan.

In deze uitzending muziek van onder andere Pearl Jam, Godsmack en Helloween.

Helloween is een Duitse speed-, heavy- en powermetalband, opgericht begin jaren 80 door leden van de bands Ironfist en Powerfool.

De originele bezetting werd gevormd door Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf en Ingo Schwichtenberg. In 1984 sloot de band een contract met Noise Records en nam 2 nummers op voor een compilatie cd. In 1985 nam Helloween hun eerste eigen album op, een ep met vijf nummers. In hetzelfde jaar nam de band ook hun eerste volwaardige album op, Walls of Jericho. De plaat werd een succes en critici roemden de vernieuwing die Helloween bracht in de heavy metal met hun mix van snelheid en melodie. De muziek is heavy metal, waarbij de zang in meer dan 35 stijlen werd gezongen, van jazz tot klassiek, door Michael Kiskes grote stembereik.

De band heeft gedurende jaren veel wisselingen meegemaakt en nu was er in 2019 een tournee gestart met de Hansen en Kiskes ook weer van de partij. Toch moest Kiskes door stemproblemen minder liedjes zingen en waren de heren op het einde van 2019 geen onderdeel meer van de tour. Toch waren er plannen 2020 weer samen op te treden, corona gooide ook hier roet in het eten en de tour is uitgesteld tot 2021.

Er zal veel Halloween gerelateerde muziek gedraaid worden van ook nog Alice Cooper, Marlyn Manson en October Changes. Binnenkort kom ik met meer info over deze band.

Ook kwam er nog een verzoek binnen via facebook naar aanleiding van de We R One uitzending van afgelopen maandag. Er is gevraagd om drie bands, ik heb afgesproken dat ik er deze week eentje voor mijn rekening neem en de collega’s van radio-viva.nl zullen de andere twee in het Rock Café draaien voorafgaande aan mijn programma. Ik draai Legion of the Damned.

Legion of the Damned is een death- en thrashmetalband uit Venlo, Nederland. De band werd gevormd in 2006, maar bestond, voordat zijn naam werd veranderd, al sinds 1990 onder de naam Occult. De groep heeft tot nog toe 7 albums onder de naam Legion of the Damned uitgebracht en vijf onder de naam Occult. De band zit momenteelbij Napalm Records. Onder de naam Occult werd al opgetreden met verscheidene grote namen, zoals Dimmu Borgir, Krisiun, Exodus, Immortal, Marduk, Cradle of Filth, Morbid Angel en Gorgoroth.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*