Razende Roeland raast vol de herfstvakantie door!

Donderdagavond om 21.00 uur is het weer tijd voor de wekelijkse metal vitamine, na een zeer leuk uitstapje op Radio-Viva.nl nu weer bij Omroep RSH. Vitamine zijn we hard nodig in de herfst, dus deze uitzending zit er vol mee.

Vorige week net nadat de uitzending was opgenomen kwam het bericht dat Eddie van Halen was overleden, dus deze week wat extra Van Halen. Ook is er muziek van Iron Mask en After the Fall.

After The Fall is sinds 2003 door het hele land op hol geslagen. Als kampioen van alle zo bekende gevechten met een groot aantal line-upwisselingen, was After The Fall in staat om een sterk team van muzikanten samen te stellen om hen vooruit te leiden in hun invloed en muziek.

Door de echo’s van de rest van de hardrockscene uit de jaren 90, American made, samen met een handvol hedendaagse metal, vond After The Fall hun geluid, een gevoel voor richting muzikaal en het vermogen om een sterke formule te bedenken voor het schrijven van melodieus en pakkende hartverscheurende liedjes.

Gedurende hun hele carrière deelde After The Fall podia met iconische acts als Sevendust, Nonpoint, Corrosion Of Conformity, Ratt en Dope onder de velen. De EP van de band uit 2014 en hun debuutalbum, “My Confession”, zetten een nieuwe standaard toen de band tweemaal op rij (2014-2015) de “Iron City Rocks Pittsburgh” Music Awards voor “Best Rock Band” ontving. “en met het debuutalbum” Album Of The Year “

Altijd hard werkend, een actief beest op het toneel, zich voorbereiden op kansen om live te gaan en elke fase over te nemen, After The Fall is klaar, opgeladen en gemotiveerd om de volgende in de rij te zijn, niet alleen lokaal, maar wereldwijd.

Verder heeft de Big Bad Wolf uit Leeuwarden groot nieuws dus die gaan we bellen (helaas is nu even weer niet mogelijk mensen in de studio te ontvangen).

Er kwam via facebook nog een verzoek binnen om naast Eddie van Halen ook nog aandacht te geven aan een andere grote gitarist. Jelle Zijlstra hield een goed en duidelijk pleidooi voor Joe Satriani dus ook hij komt voorbij. Ook is er nog muziek van Pyramaze en BPMD.

BPMD – met Bobby Blitz (Overkill) op zang, drummer Mike Portnoy (The Winery Dogs, Sons of Apollo), bassist Mark Menghi (Metal Allegiance) en gitarist Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head) – brachten hun debuut volledig uit -lang album met rockcovers uit de jaren 70, American Made, afgelopen juni via Napalm Records. Het is geen verrassing dat de leden van BPMD wijlen Eddie Van Halen als een van hun grootste muzikale invloeden beschouwen, daarom is de opname van een gepassioneerde cover van Van Halen’s “D.O.A.” op het album was een gegeven. Met het recente nieuws van het overlijden van Eddie Van Halen, is de band samengekomen om het gitaaricoon te eren met een hartverwarmende video van hun favoriete EVH-afbeeldingen, met daarop hun eerbetoon.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*