Razende Roeland raast vol door in deze klamme herfst week.

Razende Roeland raast vol door in deze klamme herfst week.

Je wekelijkse metal vitamine staan weer bijna allemaal klaar voor donderdagavond(do.10 sept.) 21.00 uur bij Omroep RSH. In deze week waarin de regen valt maar de temperatuur niet echt zakt is het wel lekker om even goed te zweten op de stevige klanken van onder andere Five Finger Death Punch, Lonewolf en Corners of Sanctuary.

Corners Of Sanctuary bestaat al sinds het begin van het decennium en plaatste zichzelf als onderdeel van de New Wave Of Traditional Heavy Metal, constant onder de vlag van het altijd brandende vuur van de ouderwetse overtuiging.

Gedurende hun carrière heeft Corners Of Sanctuary zich ontwikkeld als een hardwerkende crew, niet alleen in de studio maar ook onderweg. De band reisde door de VS, heinde en verre en trad op op legendarische locaties zoals Whiskey A Go-Go, Rainbow, Trocadero Theatre en The Met, tot de beste in Noord-Amerika. Europa had ook genoeg van de gretigheid en toewijding van Corners Of Sanctuary, toen de band door West-Europa en het VK toerde. En op 30 oktober komt hun nieuwe album uit luisterend naar de titel “Heroes Never Die”.

Verder is er in deze uitzending ook weer ruimte voor de met respect oudere bands, Death en Venom.

Venom is een invloedrijke metalband uit Engeland gevormd in 1979. Ze zijn de voornaamste pionier in het black metalgenre en hebben directe invloed gehad op het ontstaan van speedmetal, thrashmetal en deathmetal.

Naast de op dat moment groeiende New wave of British heavy metal in Groot-Brittannië zoekt Venom zijn inspiratie in meerdere hoeken om tot een extremer en duisterder resultaat te komen. Hoewel hun muziek in de basis gebaseerd is op seventies (hard)rock/metalacts als Judas Priest en Kiss, ontstaat door een kruisbestuiving met de snelheid van bands als Motörhead, de ruigheid van de punk en het duistere imago van de vroege Black Sabbath, een voorloper van de thrashmetal zoals deze zich binnen enkele jaren zou ontwikkelen door bands als Metallica en Slayer.

Venom wordt tot black metal gerekend vanwege teksten die gaan over satanisme, hel en andere “zwarte” onderwerpen en schellere vocals. Hun eerste twee albums, Welcome to Hell en Black Metal gaven de aanzet tot black metal. Overigens is de band zelf niet antichristelijk ondanks de anti christelijke teksten; daarom zou men hun muziek ook kunnen definiëren als shockrock.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en te zien tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*