Razende Roeland sluit zich aan bij de actie We R One

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je Metal vitamine bij Omroep RSH. Alleen deze keer komen al je vitamine uit Nederland. De collega radiomakers van Radio-Viva.nl hebben 28 september 2020 een 4 uur durende uitzending gemaakt met alleen maar Nederlandse Metal Bands. Daar borduur ik op verder, in deze corona tijd moet we als liefhebbers van muziek onze “eigen” bands steunen.

Deze uitzending komen er weer vele bekenden voorbij. Zoals Jezebel, Phrasing en Martyr.

Martyr is sinds de start van de band, begin jaren ’80, sterk beïnvloed door Japanse band Loudness, al hoorden we toen ook best wel wat Europese en Amerikaanse referenties in hun albums die twijfelden tussen speed en power. Die tweestrijd hoor je ook in het materiaal van bij de reünie vanaf pakweg 2005, aangevuld met heel wat elementen uit de klassieke heavy metal. Martyr krijgt in Nederland niet altijd het krediet waar ze recht op hebben, maar dit is een live-album waarop de hele Nederlandse metal-scène trots mag zijn.

Ook bel ik even met Marion en of Michel van Radio-Viva.nl om te vragen hoe ze er zo toe zijn gekomen en of het nog verder een vervolg krijgt.

Verder zal er nog muziek voorbij komen van onder andere Heidevolk, Vortex en Ron Coolen.

Van Ron Coolen zal ik het nummer Paradise draaien, dit omdat het vuur in Californië nog steeds niet onder controle is en deze plaat gaat over het gelijknamige dorp Paradise wat vorig jaar volledig in de as werd gelegd.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*