RSG Simon Vestdijk in actie voor Oekraïne

4 maart 2022

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar dagen tijd zijn er al honderden doden en gewonden en sloegen honderdduizenden Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 hebben de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

De beelden uit Oekraïne zijn hartverscheurend. De leerlingen en medewerkers van RSG Simon Vestdijk zijn buitengewoon betrokken en begaan bij de vreselijke situatie daar. Op initiatief van een aantal betrokken docenten en de leerlingen van de leerlingenraad grijpt RSG Simon Vestdijk de landelijke aftrap van Giro555 op maandag 7 maart aan om zelf geld in te zamelen voor Oekraïne. De rest van het week staat in het teken van Oekraïne. Leerlingen worden uitgedaagd om creatieve acties uit te voeren om geld in te zamelen. Denk hierbij aan het inzamelen van lege statiegeldflessen. Leerlingen van de leerlingenraad zullen filmpjes opnemen met daarin een oproep om geld te doneren. De organiserende docenten, mw. E. Rombout, mw. Y. Visser en mw. M. Visser in een persoonlijke oproep: “Laten we met elkaar een fantastisch bedrag ophalen voor de mensen die dit vreselijke drama moeten ondergaan, geen keuze hebben, geliefden kwijt raken, geen thuis meer hebben. Kou en honger hebben en niet weten wat de toekomst brengt. Laten wij hen financieel steunen. Help mee!”

De organisatie van de school ondersteunt het initiatief van de docenten en leerlingen van harte. Directeur Gerald Schutte: “School is meer dan een plek waar we de leerlingen opleiden voor de toekomst. Het is ook een plek waar we leerlingen uitdagen om maatschappelijk betrokken (wereld)burgers te worden. De huidige situatie in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. Juist nu, kunnen we als school onze kracht laten zien.” De school ondersteunt het initiatief door op 7 maart de volledige kantineopbrengst te doneren aan Giro555. Daarnaast zullen door school verspreid enkele collectebussen geplaatst worden. Teamleider Geu Luik: “We willen hiermee als organisatie het goede voorbeeld geven én tevens eerste stap te zetten in een grote opbrengst voor Giro555.”

De actie op RSG Simon Vestdijk duurt de hele week van maandag 7 maart t/m vrijdag 11 maart. Alle ideeën om extra geld op te halen zijn welkom en kunnen aangedragen worden bij de betrokken docenten en de schoolleiding. Wil jij ook een bijdrage leveren? Steun onze actie door een donatie te doen: https://www.inactievoorgiro555.nl/team/rsg-simon-vestdijk

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*