Samen herdenken tijdens jaarlijkse dodenherdenking 4 mei

Op dinsdag 4 mei 2022 wordt in Harlingen de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Samen herdenken is belangrijk. Zo houden we de verhalen en de geschiedenis levend en geven we die door aan volgende generaties. Iedereen is van harte uitgenodigd om de herdenkingen en kansleggingen bij te wonen.

Openbare herdenkingen en kransleggingen
Om 16.00 uur vindt er een herdenking / kranslegging plaats bij het Zeelieden monument op de Waddenpromenade te Harlingen. De kranslegging wordt gedaan door burgemeester Ina Sjerps en
dhr. H. Zwaan van de politie infra. Aan deze herdenking werken ook mee Het Leger des Heils, Skuumkoppen, Port of Harlingen, het Zeekadetkorps en de bemanning van de P85 mee.
Om 19:35 uur vindt de herdenking plaats op de Algemene Begraafplaats, Begraafplaatslaan 1 te Harlingen. Leden van de scoutingroep St. Michiel & Lioba strooien bloemen bij de graven op het militair ereveld. Om 19:58 uur wordt de last post gespeeld, gevolgd door 2 minuten stilte om 20:00 uur. Na de stilte draagt een leerling uit groep 8, Ashley Corsius, van OBS Middelstein een gedicht voor. Burgemeester Ina Sjerps houdt hierna een afsluitende toespraak.

Herdenking algemene begraafplaats ook online te volgen
Dit kan via een livestream van Radio Stad Harlingen op www.omroeprsh.nl. De stream wordt een half uur van te voren aangezet. Een video van beide herdenkingen wordt achteraf door de gemeente Harlingen gedeeld op de website en sociale mediakanalen van de gemeente.

Op deze locaties vinden openbare kransleggingen plaats
• Neuengamme monument door wethouder H. Boon en dhr. J. Norg
• Indië monument door mevr. A. Visser en dhr. W. de Graaf
• Joods monument door mevr. S. Smeding en dhr. F. van Vliet
• Cross of Sacrifice, militair ereveld door burgemeester Ina Sjerps en dhr. S. de Vries, wijkagent

Vlagprotocol 4 en 5 mei
Burgers kunnen op 4 mei de Nederlandse vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang halfstok hangen ter nagedachtenis van alle oorlogsslachtoffers.
Op 5 mei kunnen burgers de Nederlandse vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang in top hangen. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*