Samenwerking Radio Stad Harlingen en Radio Eenhoorn.

Radio Stad Harlingen, de lokale radio voor de gemeente Harlingen, en Radio Eenhoorn, de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke hebben de afgelopen tijd de gesprekken over samenwerking weer geïntensiveerd.

Beide omroepen verzorgen al bijna vijfendertig jaar een scala aan programma’s voor de inwoners van hun gemeenten. Ze worden gerund door uitsluitend vrijwilligers, maar vallen echter wel onder de mediawet. Vanwege de steeds verdergaande technische ontwikkelingen en de eisen die aan de lokale omroepen worden gesteld, is het heel moeilijk op de huidige wijze de toekomst in te gaan. Daarnaast verandert het luister en kijkgedrag van de consument de laatste jaren in rap tempo en hier lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Dit betekent dat de lokale omroep zich moet herbezinnen over haar rol in de samenleving. Radio Stad Harlingen en Radio Eenhoorn blijven zelfstandig bestaan, maar gaan innig gebruik maken van elkaars sterke punten. Beide studio’s blijven bestaan evenals de huidige programma’s. Wel zullen elkaars programma’s worden overgenomen en zullen er gezamenlijke programma’s worden gemaakt.

Besturen, programmaraden en technische diensten zullen zo veel als mogelijk worden geïntegreerd zodat er een streekomroep ontstaat voor het noordwestelijk gebied van Fryslân. De verwachting is dat met deze samenwerking een breder publiek zal worden bereikt.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*