Samenwerking Toekomstig Almenum

Harlingen – De Stichting Wooncentrum Harlinga en de Bouwvereniging werken al langere tijd samen om in Toekomstig Almenum nieuwbouwappartementen te realiseren. Toekomstig Almenum ligt op een aantrekkelijke plek nabij het centrum van Harlingen aan het van Harinxmakanaal. Het gebouw wooncentrum Almenum wordt vervangen door nieuwbouw. Toekomstig Almenum biedt straks zelfstandige woonruimten voor zowel de vitale als minder vitale ouderen. Door de samenwerking komt er een divers aanbod met nieuwbouwappartementen in de sociale en vrije sector huur.
Maandag 8 mei zetten beide partijen officieel hun handtekening op de verkoopovereenkomst. De Bouwvereniging verkoopt een deel van de grond aan de Stichting Wooncentrum Harlinga. Harlinga realiseert hier 25 appartementen in de vrije sector huur. De Bouwvereniging bouwt 130 appartementen in de sociale huur. Bewoners van zowel Harlinga als de Bouwvereniging kunnen gebruik maken van de algemene voorzieningen, activiteiten en de dagbesteding in het wooncentrum.
Johan Schikker, voorzitter stichting Wooncentrum Harlinga, ’Wij zijn zeer blij dat we in de toekomst naast ons wooncentrum Harlinga ook nog 25 appartementen kunnen verhuren bij Toekomstig Almenum. Er is veel behoefte aan huurappartementen, ook voor mensen die niet bij de Bouwvereniging kunnen huren. Door de vergrijzing zal dit alleen maar toenemen’.
Petra van der Wier, directeur-bestuurder de Bouwvereniging, ‘De appartementen van Harlinga en de Bouwvereniging zijn een mooie mix qua aanbod. De Bouwvereniging richt zich alleen op de sociale huur tot € 808 per maand. Door de samenwerking met Harlinga wordt het ook mogelijk voor senioren in Harlingen die niet in aanmerking komen voor sociale huur te wonen in Toekomstig Almenum.’

Wanneer gestart kan worden met de nieuwbouw is nog onduidelijk. Vanwege een bezwaar tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning lopen de plannen vertraging op. De Bouwvereniging had afgelopen december willen starten met de sloop van het gebouw aan Oostzijde, maar wacht nu op uitsluitsel van de Raad van State en de bezwaarschriftencommissie van de gemeente. ‘We hopen dat we binnenkort van start mogen. De huidige bewoners hebben vorig jaar al een appartement uitgezocht en kijken uit naar hun nieuwe appartement. We willen de bewoners niet langer laten wachten,’ aldus Petra van der Wier.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*