Shakey Blues Troubadours Festival

De Koornbeurs Franeker organiseert op zaterdagavond 19 februari 2022 het Shakey Blues Troubadours Festival. Twee jaar geleden nam de Koornbeurs het initiatief om een jaarlijks “Shakey en Bluesy” festival te organiseren. Helaas gooide corona roet in het eten. Nu, twee jaar verder, organiseert de Koornbeurs het opnieuw, met leuke en veelzijdige muzikanten. Een festival dat zich kenmerkt door eenvoud zonder aan kwaliteit te verliezen. Solisten en duo’s, “troubadours”, die een groot podium waard zijn.

Ruud Weber & Lars Müller
Ruud Weber, bekend van King of the World en Snowy White, is naast zijn bandprojecten groot liefhebber van het musiceren in intieme setting. Op een akoestische gitaar nummers spelen voor een aandachtig publiek is voor hem de ultieme vorm van musiceren. Samen met meestergitarist Lars Müller speelt hij eigen composities gecombineerd met klassiekers uit de Americana en blues-traditie. Deze twee heren zijn na twintig jaar samen spelen, muzikaal zo vergroeit dat de magie er vanaf springt.

Rick & Ik (Rick Meyer en Minke Adema)
Rick zag vele podia ‘s en studio’s waar hij grote namen mocht begeleiden: Herman Brood, Alvin Lee, Tineke Schoenmaker, onze eigen Jan Giro en zo vele meer. Tegenwoordig speelt hij samen met Mink in de rock’n bluesband F.O.D. Rick & Ik laten zien dat in een kleine bezetting ook de kwetsbare, fragiele kant van Rock en Blues gehoord mag worden in breekbare songs.

Leonard Ford
Leonard Ford maakt virtuoze, vuige deltablues van ‘t beste soort. Tachtig jaar oude muziek is echt niet dood! Leonard Ford blaast het een fantastisch nieuw leven in. Je zou je bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het allemaal begon. Leonard trad op bij de DWDD en is te horen op 3FM.

Deuren open: 18.30 uur – aanvang 19.00

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*