Silas Challenge op Omroep RSH

Sponsor wandeltocht

Luister naar Wad Anders van vrijdag 18 januari 2019

Silas

In het programma Wad Anders sprak Jax Tuininga met Mike Ligtenberg, de vader van Silas. Mike gaat een 580 km lange gesponsorde wandeltocht maken door Zweden en Noorwegen ter nagedachtenis aan zijn zoon.

De Silas Challenge zal dit jaar voor het eerst georganiseerd gaan worden voor Silas die op 23 Maart 2018 op 16 jarige leeftijd is overleden tengevolge van een epileptısche aanval. Tijdens de aanval is Silas in de sloot terecht gekomen en verdronken.

Waarom een Challenge?
De bedoeling is dat de Challenge een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden om alleereerst de gedachte aan Silas levend te houden maar vooral ook om geld in te zamelen zodat er meer onderzoek kan komen naar neurologische aandoeningen, waaronder epilepsie, bij kinderen.

Waar bestaat de Silas Challenge uit?
De eerste Silas Challenge bestaat uit het lopen van een pelgrimstocht van 580 kilometer van Zweden tot Noorwegen. Klik hier voor de pelgrimstocht  Mike Ligtenberg, de vader van Silas, gaat de tocht in september 2019 lopen.

Wat is er nodig?
Eigenlijk alles wat je voor zo`n tocht nodig hebt. Van lichtgewicht tentje tot een goede slaapzak maar vooral HEEL VEEL support want behalve dat we hopen dat er middels de Silas Challenge geld wordt opgehaald voor research naar neurologische aandoeningen bij kinderen. is de meerwaarde van de Challenge van enorm toegevoegde waarde voor de achterblijvers van de overleden kinderen. Voor Mike is het doel namelijk ook het overlijden van Silas een plekje geven en door kunnen gaan met zijn leven. Voor de toekomst hopen we dat we dat ook kunnen bereiken voor andere ouders of misschien zelfs kunnen voorkomen dat hun kind overlijdt.

Wat kunt u doen om te helpen?
Allereerst uiteraard doneren. Elke euro is er 1. We vragen u deze actie helpen te verspreiden via social media. We vragen u mee te denken met andere acties. We vragen u, indien mogelijk een stukje met Mike mee te lopen of hem op te wachten bij de finish. We vragen uw hulp onze wens te verwezenlijken namelijk: meer inzicht, behandeling en genezing van neurologische aandoeningen bij kinderen. We krijgen Silas er niet meer mee terug maar kunnen wellicht andere kinderen hun leven redden.

Steun de Silas Challenge

KLIK HIER!