Solidair Friesland met bus vol jongeren naar The Passion

Op Witte Donderdag, 6 april, is Harlingen het decor voor het KRO-NCRV-programma The Passion 2023. Solidair Friesland reist met een bus vol jongeren uit de Oekraïne-opvang en de noodopvang van het COA én Friese jongeren naar de havenstad om dit spektakel samen te beleven.

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus in een modern jasje. Het is een indrukwekkend verhaal dat veel mensen aanspreekt. Al is het maar om eraan herinnerd te worden dat het lijden niet het laatste woord heeft.

Bus vanaf Drachten

Solidair Friesland wil jongeren uit de opvanglocaties de kans geven dit verhaal te beleven, samen met jongeren die meedoen met het maatjesproject friend4friend en jongeren van scholen, parochies en kerken in Friesland. We hebben voor hen een bus geregeld, die vanaf Drachten via Leeuwarden naar Harlingen rijdt.

Eten in Leeuwarden

In Leeuwarden eten we eerst gezamenlijk en is er een korte introductie op The Passion”, vertelt Caroline Doelman, projectleider van friend4friend. “Daarna reizen we verder naar Harlingen, waar The Passion om 20.30 uur begint.”

De bus zit inmiddels bijna vol met vijftig jongeren en tien begeleiders (medewerkers en vrijwilligers) van Solidair Friesland. Vanuit de Oekraïne-opvang hebben 25 jongeren zich aangemeld. “Zij willen graag kennismaken met de Nederlandse cultuur en vinden het fijn om er even uit te zijn”, zegt Geeske de Vries, activiteitencoördinator vluchtelingen. “In Oekraïne is Pasen ook het belangrijkste feest.”

Solidair Friesland

Solidair Friesland, Katholiek Steunpunt Maatschappelijk Activeringswerk, geeft het geloof handen en voeten door zich in te zetten voor een sociale, rechtvaardige en duurzame samenleving voor iedereen. Dat doen wij samen met vrijwilligers: mensen voor mensen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*