Spetterende aftrap van de Vestdijk Verkendagen

Van Sexbierum tot Pingjum en van Franeker tot Harlingen: alle leerlingen van groep 8 (en soms groep 7) worden in deze dagen ontvangen op RSG Simon Vestdijk in het kader van de Vestdijk Verkendagen. Op 8 februari mocht de school de eerste leerlingen ontvangen van IKC het Noorderlicht en IKC Prins Johan Friso. In totaal zullen ruim 500 leerlingen uit de regio kennismaken met het RSG Simon Vestdijk, een aantal vakken en het spiksplinternieuwe Techlab.

 

Vestdijk Verkendagen

De Vestdijk Verkendagen is een nieuw initiatief van RSG Simon Vestdijk. Door het aanbieden van een aantal korte vaklessen en een praktijkles in het Techlab krijgen de leerlingen uit groep 7 en 8 op een laagdrempelige wijze een beeld van de school en het onderwijsaanbod. Doordat alle leerlingen ook een praktijkles in het Techlab volgen, maken de leerlingen niet alleen kennis met techniek, maar wordt tegelijkertijd ook voldaan aan het behalen van het kerndoel natuur en techniek op de basisschool. Alle benaderde basisscholen waren dan ook erg enthousiast over het nieuwe initiatief van RSG Simon Vestdijk. Bij de aftrap op 8 februari jl. waren de eerste reacties van de leerlingen superpositief. Met veel energie en enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag met nieuwe technologie en apparatuur in het Techlab, waaronder drones, microbite en de laserbox.

 

Techlab

Het Techlab is sinds kort volledig in gebruik op het RSG Simon Vestdijk. Met dank aan financiële ondersteuning van Sterk Techniek Onderwijs beschikt de school nu over een eigentijdse en goed geëquipeerde praktijkruimte waar de leerlingen uit de regio zich volledig kunnen onderdompelen in de kansen en mogelijkheden van techniek. Locatiedirecteur van RSG Simon Vestdijk Harlingen kijkt met trots naar de Vestdijk Verkendagen en het Techlab: “De techniek bruist. We zijn trots op ons gloednieuwe Techlab. Door het actief uitnodigen van alle basisscholen in Noordwest Friesland laten we ook de basisschoolkinderen alvast kennismaken met alle mogelijkheden.”

 

De Vestdijk Verkendagen duren nog tot en met woensdag 15 februari. In totaal ontvangt het RSG Simon Vestdijk ruim 500 basisschoolkinderen uit Noord-West Friesland. Voor de leerlingen van de basisscholen buiten Harlingen heeft de school vervoer geregeld.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*