Sta op tegen eenzaamheid; wat kun jij doen?

Bakje koffie, ritje maken, verhalen vertellen of spelletje spelen? Kleine moeite groot plezier!

Vandaag bracht wethouder Erik de Groot een bezoek aan woonzorgcentrum De Spiker waar hij het boek ‘Harlingen, beeld van een zeestad’ uitreikte aan inwoner de heer Huizenga. Het boek is bedoeld om te stimuleren dat bewoners elkaar opzoeken, contact maken, herinneringen ophalen en mooie gesprekken voeren.

Wethouder Erik de Groot: “In onze samenleving mag iedereen er zijn en meedoen maar is eenzaamheid helaas een groot probleem. Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich wel eens eenzaam. Ook onder jongeren neemt eenzaamheid toe. In Nederland voelen meer dan een miljoen mensen zich eenzaam. Laten we hier samen wat aan doen en vaker naar elkaar omkijken en elkaar opzoeken. Het kan heel simpel door een bakje koffie met een oudere te doen en levensverhalen te delen, een spelletje te spelen, een toertocht met de auto te maken, een kaartje te sturen, etc. Kleine moeite maar groot plezier”.

De fotoboeken worden door de wethouder en/of bodes bij alle woonzorgcentra in Harlingen langsgebracht; De Spiker, Herbergier, Almenum, De Batting en St. Hubertus.

Eenzaamheid is van alle leeftijden en kan iedereen overkomen
Eenzaamheid is ook iets wat een beetje bij het leven hoort en kan in lichte of sterke mate voorkomen en kan overgaan maar ook langdurig blijven. Voorbeelden van oorzaken zijn het verlies van een dierbare, echtscheiding, ernstig gezondheidsverlies maar ook door veranderingen als verhuizing en ontslag. Vorige week was het de week van de eenzaamheid. De Maritieme Academie nam toen het initiatief om samen met wethouder Erik de Groot pannenkoeken te bakken en de buurt hiervoor uit te nodigen. Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl wat je kunt doen als je je eenzaam voelt.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*