Start Beweegprogramma Samen in Beweging

 

16 Harlingers met een inkomen op bijstandsniveau doen mee aan het beweegprogramma Samen in Beweging van de Skûle Welzijn, gebiedsteam Harlingen en de Dienst Noardwest Fryslân. Doel van het programma is om deelnemers zowel lichamelijk als sociaal in beweging te brengen. Op donderdagmorgen 24 september 2020 startte wethouder Paul Schoute de eerste les.

Samen in Beweging biedt uiteenlopende, laagdrempelige sportactiviteiten. Daarnaast is er veel aandacht voor interactie en ontwikkeling van sociale vaardigheden als initiatief nemen en samenwerken. Zeker na de beperkingen door de corona-maatregelen hebben veel inwoners behoefte aan sociale contacten.

Doel van het programma

Deelnemers van Samen in Beweging werken aan hun eigen ontwikkeling en doen ervaring op die bijdragen aan zelfwaardering, vertrouwen, en trots zijn op eigen prestaties. Deze ervaringen helpen om ook op andere terreinen stappen te zetten, bijvoorbeeld naar (vormen van) werk of participatie. Een Buurtcoach en medewerkers van het Gebiedsteam Harlingen en de Dienst Noardwest Fryslân bieden begeleiding en zorgen dat er binnen de RIVM-richtlijnen gesport kan worden.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*