Steunmaatregelen corona beëindigd

Geen steun meer voor bruine vloot, horeca en verenigingen

Corona is op z’n retour en de economie is weer 100% open. Voor de gemeente Harlingen is dit aanleiding om eerdere steunmaatregelen aan de bruine vloot, horeca en (sport)verenigingen te beëindigen.

Wethouder Harry Boon: “De steunmaatregelen waren in 2020 en 2021 van kracht en hebben bedrijven en verenigingen zeker geholpen om door een lastige periode te komen”. Wethouder Paul Schoute: “Als gemeente hebben we ons maximaal ingespannen om een helpende hand te bieden en creatief mee te denken. Als gemeente zijn we daarin aardig geslaagd denk ik”.

Bruine vloot
Met het stopzetten van de steun betaalt de bruine vloot vanaf nu weer haven- en kadegelden en watertoeristenbelasting. De bruine vloot betaalde gedurende de hele coronaperiode geen haven- en kadegelden. Uit de jaarcijfers blijkt dat de sector in 2021 zo’n 30% aan vaarbewegingen had. De watertoeristenbelasting voor 2021 is daarom ook op maximaal 30% vastgesteld. Indien een schip niet heeft gevaren, wordt er ook geen belasting betaald.

Horeca
Voor horecaondernemers met terrassen geldt dat zij weer precario (belasting) gaan betalen. Gedurende de coronaperiode betaalden zij deze belasting niet.

Verenigingen
Voor de (sport)verenigingen geldt dat zij weer 100% huur betalen voor de gebouwen en voorzieningen die ze van de gemeente huren. Tijdens de coronaperiode betaalden (sport)verenigingen geen huur als ze er geen gebruik van maakten.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*