Uitreiking Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon

In bijzijn van zijn familie en het slachtoffer heeft burgemeester Ina Sjerps op maandag 28 februari 2022 een Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Freddy Helvrich.

De heer Helvrich heeft op maandag 25 juni 2021 een bestuurder uit een brandend voertuig gehaald. Het voertuig was betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Afsluitdijk. De bestuurder was door het ongeval bewusteloos geraakt. Met gevaar voor eigen leven heeft de heer Helvrich direct gehandeld om het slachtoffer uit het brandende voertuig te halen.

Het slachtoffer en zijn familie zijn de heer Helvrich ontzettend dankbaar. “Dat is niet te belonen of in woorden uit te drukken”, geeft de familie aan.

Een heldendaad! Dat past bij de verlening van deze onderscheiding. Dat is aan hen die een menslievende daad hebben verricht die kenmerken dragen van moed en zelfopoffering.

Het was burgemeester Ina Sjerps een genoegen om deze onderscheiding uit te mogen reiken aan Freddy Helvrich die de Erepenning dankbaar in ontvangst heeft genomen!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*