Vanavond donderdag 31 augustus – Razende Roeland raast door de metal heen!

Razende Roeland raast door de metal heen!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Omroep Zilt en Shine Radio. Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe! Deze week gaan we van metal naar symphonische metal en weer terug.

Deze week is de opening voor Starscream, deze band uit Eindhoven heb ik leren kennen op het Fight against Cancer festival, daar gaven de drie heren aan dat er al werk op de plank lag en dat ze een gelegenheid zochten om het uit te brengen. In juni van dit jaar was het zover, de EP Shatter the Sky kwam uit. We hebben daar aandacht aan besteed en deze week verzorgen zij de opening.

Verder is er muziek van de Black Stone Roses, Within Temptation en Kamelot.

Moderne heavy symfonische metal leiders Kamelot brachten onlangs hun meest introspectieve, opbeurende, vitale release tot nu toe uit: hun eerste volledige album in vijf jaar, The Awakening . Het album, dat debuteerde op nummer 2 in de Amerikaanse Current Hard Music Albums-hitlijst en op nummer 27 in de Current Album Sales-hitlijst, maakte contact met zowel fans als critici – door velen aangeprezen als de beste Kamelot-release uit het late tijdperk tot nu toe!

Vooruitlopend op hun komende Noord-Amerikaanse headline-tour “Awaken The World” met speciale gasten Battle Beast en extra ondersteuning van label genoten Xandria, die op 17 augustus van start ging, heeft Kamelot een opwindende nieuwe videoclip onthuld voor de nieuwe favoriete album-single “Eventide” van fans. . De video laat zien hoe de band poppenspelers speelt in een kasteel dat ver buiten de verbeelding ligt, en creëert een scène van gotische duisternis te midden van verloren liefde.

Er is ook muziek van Serenity, Hunter, Invictus en Dark Wizard.

Menig fan headbangde in de jaren ‘80 op de muziek van hardrockband Dark Wizard uit Vroomshoop. Nu, ruim 30 jaar later, zijn ze terug met nieuwe muziek. In 1982 ontstond Dark Wizard en de jaren daarna verschenen er twee albums. Tegelijkertijd toerde de band met spectaculaire horror shows door Nederland, maar daarna werd het plotseling stil rondom de band. Hun carrière ging als een nachtkaars uit en in 1985 stopte de band. In 2010 was daar ineens een revival. Fan van het eerste uur, Egbert Berenst bracht de bandleden weer bij elkaar. Diezelfde Berenst werd toen leadzanger van Dark Wizard. De band kwam weer bij elkaar en had maar één doel: een derde album maken. Deze plannen werden ruw verstoord door het overlijden van gitarist Hans Pol in 2016. Een groot drama voor de band, maar toch verscheen onlangs dat derde album: ‘Close in the Dark’, als eerbetoon aan Hans. De band heeft niet direct plannen om het podium weer op te gaan, maar krijgt wel verschillende verzoeken binnen. “Gelukkig is er nog steeds veel animo voor onze muziek”, laat zanger Egbert Berenst weten. “Net als verschillende 80’s revival bands doen wij het nog altijd goed.” Optredens, daar doen we alleen niet meer aan. “We houden het maar bij nieuwe nummers en wie weet komt er dan een vierde album aan binnenkort!”

Er is nog nieuwe muziek van een band uit Rotterdam, Between Rats and Snakes.

Between the Rats and Snakes is een driekoppige metalband met leden uit Rotterdam en Limburg in Nederland. De band begon in 2022 met muzikale invloeden uit de Japanse metalscene, zoals Crossfaith, Coldrain en The Gazette. Gemixt met elektronische elementen, pittige drums, melodieuze riffs en agressieve zang creëert de band een eigen verfrissend geluid.

De afsluiter is deze week voor de Groningse band Vortex. Ik weet dat het tegenwoordig Metal Bats heet, maar de muziek die er is staat nog op naam van Vortex en de lp waar het nummer Remains van af komt is een echt Vortex album, met de prachtige tekeningen van Robert Leerentveld. Ik heb hem mogen ontmoeten tijdens een festival in Drachten waar Metal Bats optrad en hij kon heerlijk vertellen over Vortex en meer.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*