Verkiezingskoorts treft ook ikc Prins Johan Friso

Op ikc Prins Johan Friso aan de Grettingalaan in Harlingen heerst verkiezingskoorts. Dinsdag 15 maart, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen jongens en meisjes van de groepen 6, 7 en 8 zelf gaan stemmen bij de eerste Friso-verkiezingen. Daarvoor maken ze nu eerst zelf partijen en voeren een spannende campagne met posters en een verkiezingspitch.
Directeur Johan Blank stelt een bedrag van maar liefst € 500 beschikbaar voor een aansprekend doel dat de partijen willen realiseren. De partij van de leerlingen die de verkiezingen wint mag zelf helpen hun idee uit te voeren.

Stemmen in echte stemhokjes
Het team en de leerlingen van Prins Johan Friso pakken de verkiezingen serieus aan. Handig maken ze gebruik van de stemhokjes die in verband met de gemeenteraadsverkiezingen al in het gebouw aanwezig zijn. Ook de stembussen worden goed gebruikt. Met heuse stempassen kunnen leerlingen zich melden bij het stembureau om vervolgens met een stembiljet hun stem uit te brengen op hun favoriete project.
Dinsdagmiddag maken de leden van het stembureau de uitslag bekend.
Voor de gemeenteraadsverkiezingen van gemeente Harlingen is in ikc Prins Johan Friso woensdag ook een officieel stembureau geopend.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*